Ak hľadáte najlepšiu bublaninu, ktorá je nielen extra šťavnatá, ale aj plná chuti, ste na správnom mieste! Tento recept vám ukáže, ako pripraviť tradičný slovenský dezert tak, aby bol vždy dokonalý. Bublanina je obľúbený koláč v mnohých rodinách a tento recept vám zaručí úspech na každej rodinnej oslave či stretnutí s priateľmi. Šťavnaté ovocie a jemné cesto sa spájajú do perfektného súzvuku chutí, ktorý ocení každý maškrtník.
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 ml oleja
- 250 ml mlieka
- 300 g hladkej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 500 g čerstvého alebo mrazeného ovocia (čerešne, višne, jahody, marhule)
- práškový cukor na posypanie
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C. Pripravte si veľký plech na pečenie a vyložte ho papierom na pečenie.
- Vo veľkej miske vyšľahajte vajcia s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a nadýchanej peny.
- Pridajte olej a mlieko a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Do tekutej zmesi postupne pridávajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Cesto vylejte na pripravený plech a rovnomerne ho rozotrite.
- Na cesto rozložte ovocie. Ak používate mrazené ovocie, nie je potrebné ho rozmrazovať.
- Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo kým nebude povrch zlatohnedý a cesto prepečené (vyskúšajte špajdľou).
- Po upečení nechajte bublaninu vychladnúť a pred podávaním ju posypte práškovým cukrom.
Táto extra šťavnatá bublanina je jednoduchá na prípravu a vždy ohromí svojou chuťou a vzhľadom. Užite si ju s rodinou a priateľmi!