LIFEZONE.sk
pondelok, 16 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Jahodové fritule, vyprážané jahody v cestíčku

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
25. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Jahodové fritule sú zábavným a neodolatelným dezertom, ktorý kombinuje sladkosť čerstvých jahôd s krehkým a ľahkým cestíčkom. Tento recept je perfektný na sladkú pochúťku na záhradných oslavách, rodinných stretnutiach alebo len ako rýchly dezert na osvieženie. Jahody obalené v cestíčku a vyprážané do zlatista sú nielen lahodné, ale aj vizuálne príťažlivé, a garantujú, že budú hitom na každej akcii.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 250 g čerstvých jahôd, umytých a odstopkovaných
  • 150 g hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 1 veľké vajce
  • 2 lyžice cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • Rastlinný olej na vyprážanie
  • Práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Príprava cestíčka: V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. V inej miske rozšľahajte vajce s mliekom. Postupne pridávajte mliečnu zmes do suchých zložiek, neustále miešajte, aby ste vytvorili hladké cestíčko bez hrudiek.
  2. Obaľovanie jahôd a vyprážanie: Jahody namočte do pripraveného cestíčka, aby boli rovnomerne obalené. V hlbokej panvici rozohrejte dostatok rastlinného oleja, aby ste mohli jahody vyprážať. Jahody obalené v cestíčku opatrne vkladajte do horúceho oleja. Vyprážajte, kým nie sú zo všetkých strán zlatisté a chrumkavé, približne 2-3 minúty. Použite kliešte, aby ste ich mohli bezpečne otočiť a vybrať z oleja.
  3. Podávanie: Vyprážané jahody položte na papierové utierky, aby ste odkvapkali prebytočný olej. Ešte teplé jahodové fritule posypte práškovým cukrom a podávajte ihneď, kým sú ešte teplé a chrumkavé.

Jahodové fritule sú skvelým spôsobom, ako impresionovať vašich hostí jednoduchým, ale nezvyčajným dezertom. Ich krehké cestíčko a teplé, šťavnaté vnútro zaručujú, že si pochúťku zamilujete od prvého sústa.

★★★★★ (4.8/5 z 26 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909