• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
nedeľa, 22 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Jahodový kečup, alternatíva k tradičnému kečupu

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
25. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Jahodový kečup je chutná a originálna alternatíva k klasickému paradajkovému kečupu. Tento netradičný kečup vyniká sladkým a zároveň kyslým profilom, ktorý zaujme každého, kto má rád inovatívne chuťové kombinácie. Vďaka svojej jedinečnej chuti je skvelý ako doplnok k mäsovým jedlám, hranolkám alebo ako základ do marinád. Jahodový kečup je jednoduchý na prípravu a ponúka zaujímavý spôsob, ako využiť sezónne jahody.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 500 g čerstvých jahôd, nakrájaných na malé kúsky
  • 100 g hnedého cukru
  • 50 ml jablčného octu
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 strúčik cesnaku, nadrobno nakrájaný
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky mletých klinčekov

Postup

  1. Varenie základu: V stredne veľkom hrnci na miernom ohni zahrejte trochu oleja a restujte cibuľu až kým nie je sklovitá, približne 5 minút. Pridajte cesnak a restujte ešte jednu minútu.
  2. Pridanie jahôd a korenia: K cibuľovej zmesi pridajte nakrájané jahody, hnedý cukor, jablčný ocot, soľ, mletú papriku, škoricu a klinčeky. Dobre premiešajte a nechajte zmes prísť k varu. Následne znížte teplotu a nechajte pomaly bublať pod pokrievkou asi 20 až 30 minút, kým zmes nezhustne a jahody úplne nezmäknú.
  3. Mixovanie a konzervácia: Zmes odstavte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť. Potom použite ponorný mixér alebo prelejte zmes do stolového mixéra a rozmixujte na hladký kečup. V prípade potreby kečup preceďte cez jemné sito, aby bol úplne hladký. Hotový kečup prelejte do sterilizovaných pohárov a uskladnite v chladničke.

Jahodový kečup poskytuje vzrušujúcu zmenu v každej kuchyni a je skvelým spôsobom, ako zaujať hostí pri grilovačke alebo pri bežnom rodinnom obede. Jeho jedinečná chuť oživí akékoľvek jedlo a pridá trochu sladkej zvedavosti.

★★★★★ (4.8/5 z 60 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909