Hľadáte rýchly a jednoduchý obed, ktorý môžete pripraviť z bežných ingrediencií, ktoré máte doma? Tento recept na rýchly obed z ničoho je presne to, čo potrebujete. Bez zložitých postupov a špeciálnych surovín, tento jedlo si môžete pripraviť kedykoľvek, keď nemáte čas alebo náladu na komplikované varenie. Stačí niekoľko základných ingrediencií a pár minút vášho času, a na stole budete mať chutný a výživný obed. Skúste to a uvidíte, ako ľahko sa dá pripraviť lahodné jedlo z ničoho!
Ingrediencie
- 200 g cestovín (akéhokoľvek druhu)
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 konzerva paradajok (drobno nakrájaných)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Sušené oregano alebo bazalka (podľa chuti)
- Strúhaný syr (voliteľné)
Postup
- Uvarte cestoviny: Priveďte vodu v hrnci do varu, osolte ju a pridajte cestoviny. Varíme podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Potom ich sceďte a odložte bokom.
- Pripravte omáčku: Medzitým, čo sa cestoviny varia, zohrejte olivový olej na panvici na strednom ohni. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a osmažte ju do sklovita. Potom pridajte nasekaný cesnak a ešte chvíľu smažte, kým sa nezačne rozvoniavať.
- Pridajte paradajky: Do panvice pridajte konzervované paradajky a dobre premiešajte. Dochutíme soľou, čiernym korením a sušeným oreganom alebo bazalkou. Nechajte omáčku variť na miernom ohni približne 10 minút, aby sa chute spojili.
- Spojte cestoviny s omáčkou: Uvarené cestoviny pridajte do panvice s omáčkou a dobre premiešajte, aby sa cestoviny obalili omáčkou. Ak chcete, môžete pridať trochu strúhaného syra pre extra chuť.
- Podávajte: Rýchly obed z ničoho je hotový! Podávajte ho teplý, prípadne s ďalším strúhaným syrom na vrchu a čerstvými bylinkami na ozdobu.
Tento jednoduchý recept na rýchly obed z ničoho je ideálny pre dni, keď nemáte čas ani energiu na zložité varenie. Vychutnajte si ho!