LIFEZONE.sk LOGO
Aktuálne správy
štvrtok, 13 novembra, 2025
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Citrusový cheesecake s limetkovým želé – Svieži letný dezert

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
28. augusta 2025 15:24
Nepečený citrusový cheesecake s limetkovým želé, ozdobený plátkami limetky, pomaranča a čerstvou mätou, podávaný na bielom tanieri.

Citrusový cheesecake s limetkovým želé – svieži nepečený dezert na leto

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri

Tento citrusový cheesecake vás očarí sviežou kombináciou limetky a pomaranča. Nepečený, ľahký a krémový dezert s osviežujúcim limetkovým želé na vrchu je ideálny na horúce dni, rodinné oslavy alebo len tak pre radosť.

REKLAMA

Čas prípravy: 30 minút (+ min. 4 hodiny chladenia)
Počet porcií: 10
Náročnosť: ľahká

Ingrediencie

Korpus

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g roztopeného masla

Krém

  • 500 g krémového syra (napr. Philadelphia)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 limetka (šťava + kôra)
  • 6 g želatíny + 3 PL vody

Limetkové želé

  • 150 ml vody
  • 50 ml limetkovej šťavy
  • 50 g cukru
  • 4 g želatíny

Na ozdobu

Knižné novinky 2025

Veštica

Veštica

Dominik Dán

14,90 € Viac →
Smaragdové slzy

Smaragdové slzy

Jana Pronská

14,37 € Viac →
Posledna ľúbostná pieseň

Posledna ľúbostná pieseň

Lucinda Riley

20,32 € Viac →
Vnútorná záležitosť

Vnútorná záležitosť

Daniel Silva

15,22 € Viac →
Vyvrheľ

Vyvrheľ

Jørn Lier Horst a Thomas Enger

14,41 € Viac →
Návrat domov

Návrat domov

Julie Klassen

17,11 € Viac →
Nájomníčka

Nájomníčka

Freida McFadden

15,22 € Viac →
Vianoce na Manhattane

Vianoce na Manhattane

Julie Caplin

17,84 € Viac →
Dievča z kalendára

Dievča z kalendára

Sebastian Fitzek

21,17 € Viac →
H

H

Bernard Minier

24,42 € Viac →
REKLAMA
  • plátky limetky a pomaranča
  • lístky mäty

Postup

  1. Sušienky rozdrvte na jemno a zmiešajte s roztopeným maslom. Natlačte na dno tortovej formy (Ø 24 cm) a dajte na 10 minút stuhnúť do chladničky.
  2. Želatínu nechajte napučať v 3 PL vody, potom jemne zohrejte, aby sa rozpustila (nevariť!). Krémový syr vyšľahajte s cukrom, vanilkou, limetkovou šťavou a kôrou. Smotanu vyšľahajte do tuha a zľahka vmiešajte do krému. Nakoniec pridajte želatínu a premiešajte.
  3. Krém nalejte na korpus a zarovnajte. Dajte chladiť aspoň na 1 hodinu.
  4. Želatínu nechajte napučať, vodu s cukrom a limetkovou šťavou zohrejte, pridajte želatínu a miešajte, kým sa rozpustí. Nechajte trochu vychladnúť a nalejte na stuhnutý krém.
  5. Cheesecake nechajte v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.
  6. Pred podávaním ozdobte plátkami limetky, pomaranča a mätou.

Tipy a variácie

  • Namiesto limetky môžete použiť aj citrón alebo kombináciu viacerých citrusov.
  • Pre extra sviežu chuť pridajte do krému pár lístkov nasekanej mäty.
  • Ak chcete výraznejšie želé, môžete použiť potravinárske farbivo alebo hustejší sirup.

Nutričné údaje na 1 porciu (pri 10 porciách)
Kalórie: cca 310 kcal
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 28 g
Tuky: 20 g

Vyskúšajte si tento citrusový cheesecake počas horúcich letných dní.

FAQ: Najčastejšie otázky o citrusovom cheesecake

Môžem cheesecake pripraviť bez želé?

Áno, želé nie je nutné – vrch môžete ozdobiť čerstvým ovocím alebo ponechať len krém.

Ako dlho vydrží cheesecake čerstvý?

V chladničke 3–4 dni, ideálne zakrytý, aby neabsorboval pachy.

Dá sa použiť iný základ na korpus?

Samozrejme, namiesto maslových sušienok skúste čokoládové, perníkové alebo piškótový základ.

Čím môžem nahradiť limetku?

Použiť môžete citrón alebo kombináciu viacerých citrusových plodov podľa chuti.

Dá sa pripraviť cheesecake deň vopred?

Áno, dokonca je na druhý deň ešte pevnejší a chutnejší.

Ako dosiahnuť výraznejšie želé?

Použite hustejší sirup alebo prírodné farbivo pre intenzívnejšiu farbu a chuť.

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Ďalšie články

Marshmallow duchovia obalení v bielej čokoláde s čiernymi očami, napichnutí na paličkách a naaranžovaní na drevenom stole.
Kuchyňa

Marshmallow duchovia v bielej čokoláde: Jednoduchý a roztomilý halloweensky dezert

29. októbra 2025
Orechové cookies zdobené bielou čokoládou v tvare pavúčej siete, naaranžované na tmavom drevenom povrchu.
Kuchyňa

Halloween orechové cookies s pavúčou sieťou z bielej čokolády: Krehké a voňavé

29. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare prstov s mandľovými nechtami, ozdobené malinovým džemom pripomínajúcim krv, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Halloweenske prsty: Maslové sušienky s mandľovými nechtami a krvavým džemom

29. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s bielkovým krémom v tvare duchov a čokoládovými očkami, naaranžované na drevenom stole s malou tekvicou a pavúkom v pozadí.
Kuchyňa

Halloween cupcakes s duchmi: Čokoládové mafiny s bielkovým krémom

28. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare lebky s vytlačenými detailmi očí a zubov, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Strašidelné lebkové sušienky: Jednoduché maslové keksíky na Halloween

28. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s maslovým krémom, preliate červeným malinovým džemom pripomínajúcim krv, ozdobené realistickými cukrovými očami, naaranžované s tekvicou a pavúkom.
Kuchyňa

Strašidelné cupcakes s očami: Čokoládové muffiny s malinovou krvou

28. októbra 2025
Tekvicový cheesecake s čokoládovou pavučinou na vrchu, položený na hnedý tanier, s dekoráciami pavúkov, duchov a malej tekvice v pozadí.
Kuchyňa

Helloween tekvicový cheesecake: Jemný, krémový a ideálny na jeseň

27. októbra 2025
Halloweenske čokoládové brownies ozdobené duchom, pavučinou, nápisom RIP a cukrovými očami, podávané na papieri s mini tekvičkami v pozadí.
Kuchyňa

Halloween Brownies: Strašidelne dobré a čokoládovo vláčne

27. októbra 2025
Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu
Kuchyňa

Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu

15. októbra 2025
Jesenný food flatlay: miska ovsenej kaše s jablkom, orechmi a granátovým jablkom, šálka čaju s plátkom pomaranča, figy, jablko, lieskovce a jesenné listy na drevenom stole
Kuchyňa

Styling jesenných raňajok: Ovsená kaša, čaj a ovocie ako z časopisu

15. októbra 2025
Návštevníci sa ponárajú do digitálnej rekonštrukcie Tutanchamonovej hrobky počas imerznej výstavy v Bratislave.
Kultúra

Presne pred 103 rokmi objavili Tutanchamonovu hrobku: Poklady faraóna môžete vidieť aj na Slovensku

5. novembra 2025
Skupina INEKAFE v ateliéri počas fotenia, členovia kapely pózujú v uvoľnenej atmosfére v čiernobielom prevedení.
Hudba

INEKAFE dojímajú novinkou Keď odchádza niekto. Vratko Rohoň venoval skladbu svojim starým rodičom

31. októbra 2025
Obálky kníh novembra – Emočný tréning, Alchemised, Cesta šamana, Vianoce na zamatových labkách a H od Bernarda Miniera na jesennom pozadí.
Titulka

Najlepšie knihy novembra: Príbehy, ktoré vás zmenia, rozosmejú aj dojmú

30. októbra 2025
Halloweenska dekorácia kostlivca v klobúku v osvetlenom parku Wonderland.
Kultúra

Zábavný park Wonderland sa mení na svet plný duchov, strašidiel a kúziel

30. októbra 2025
Žena pózuje v rozsvietenom svetelnom lietadle počas výstavy Story of Lights.
Kultúra

Rozžiarené Slovensko: Európsky projekt Story of Lights prináša magické svetelné príbehy do Komárna a Serede

27. októbra 2025
REKLAMA
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909
LIFEZONE.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt