LIFEZONE.sk LOGO
Aktuálne správy
nedeľa, 16 novembra, 2025
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Staré dobré punčové rezy: Tradičný dezert, ktorý si obľúbite

Punčové rezy sú skutočnou ikonou slovenskej cukrárskej tradície. Pripravte si tento lahodný dezert doma a potešte rodinu i priateľov.

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
27. novembra 2024 20:30
Tanier plný tradičných vianočných koláčikov ozdobených bielou polevou, obklopený vianočnými ozdobami, škoricou a sušenými pomarančmi. Ruka siaha po hviezdičkovom koláčiku.

Vianočné recepty plné chutí

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri

Punčové rezy sú neodmysliteľnou súčasťou našich sviatkov aj každodenných osláv. Ich špecifická chuť a dokonalé spojenie piškótového cesta, ovocného sirupu a rumového punču zaručia, že sa stanú ozdobou každého stola.

REKLAMA

Čo budete potrebovať na dokonalé punčové rezy?

Ingrediencie na piškótové cesto:

  • 6 vajec (oddelené bielky a žĺtky)
  • 200 g kryštálového cukru
  • 250 g hladkej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • Štipka soli

Na sirup:

  • 200 ml vody
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 ČL malinového sirupu
  • 2 PL rumu (voliteľné)

Na plnku:

  • 200 g marhuľového džemu
  • 2 PL malinového džemu

Na polevu:

  • 100 g práškového cukru
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL malinového sirupu

Ako pripraviť punčové rezy, ktoré očaria každého?

1. Príprava piškótového cesta

Rúru predhrejte na 180 °C. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do svetlej peny. V samostatnej mise vyšľahajte bielky so štipkou soli na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom a opatrne vmiešajte sneh. Cesto rozdeľte na dve časti – do jednej pridajte malinový sirup, aby získala ružovú farbu. Pečte každú časť zvlášť na plechu vystlanom papierom na pečenie približne 12–15 minút.

2. Príprava sirupu

V hrnci zmiešajte vodu s cukrom a varte, kým sa cukor nerozpustí. Odstavte a pridajte malinový sirup a rum. Sirup nechajte vychladnúť.

3. Skladanie rezov

Na spodok umiestnite svetlé cesto a natrite ho marhuľovým džemom. Položte naň ružové cesto, pokvapkajte ho pripraveným sirupom a potrite malinovým džemom. Na záver pridajte druhú vrstvu svetlého cesta a jemne pritlačte.

4. Príprava polevy

Práškový cukor preosejte a zmiešajte s citrónovou šťavou a malinovým sirupom, kým nevznikne hladká poleva. Rozotrite ju rovnomerne na vrchnú vrstvu cesta.

5. Dokončenie

Nechajte rezy aspoň 4 hodiny (ideálne cez noc) vychladiť v chladničke, aby sa chute prepojili. Následne ich nakrájajte na obdĺžniky a servírujte.

Knižné novinky 2025

Veštica

Veštica

Dominik Dán

14,90 € Viac →
Smaragdové slzy

Smaragdové slzy

Jana Pronská

14,37 € Viac →
Vnútorná záležitosť

Vnútorná záležitosť

Daniel Silva

15,22 € Viac →
Posledna ľúbostná pieseň

Posledna ľúbostná pieseň

Lucinda Riley

20,32 € Viac →
Vyvrheľ

Vyvrheľ

Jørn Lier Horst a Thomas Enger

14,41 € Viac →
Návrat domov

Návrat domov

Julie Klassen

17,11 € Viac →
Vianoce na Manhattane

Vianoce na Manhattane

Julie Caplin

17,84 € Viac →
Nájomníčka

Nájomníčka

Freida McFadden

15,22 € Viac →
Niekto ťa má rád

Niekto ťa má rád

Katarína Gillerová

15,39 € Viac →
Čierny les, modré nebo

Čierny les, modré nebo

Eowyn Ivey

17,11 € Viac →
REKLAMA

Punčové rezy: sladká chuť nostalgie

Punčové rezy sú dôkazom, že aj klasika dokáže konkurovať moderným dezertom. Ich kombinácia sviežosti, jemnej štruktúry a lahodnej polevy vás prenesie späť do detstva a stane sa neodmysliteľnou súčasťou vašich osláv. Vyskúšajte tento recept a vychutnajte si nezameniteľnú chuť domáceho pečenia.

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Ďalšie články

Marshmallow duchovia obalení v bielej čokoláde s čiernymi očami, napichnutí na paličkách a naaranžovaní na drevenom stole.
Kuchyňa

Marshmallow duchovia v bielej čokoláde: Jednoduchý a roztomilý halloweensky dezert

29. októbra 2025
Orechové cookies zdobené bielou čokoládou v tvare pavúčej siete, naaranžované na tmavom drevenom povrchu.
Kuchyňa

Halloween orechové cookies s pavúčou sieťou z bielej čokolády: Krehké a voňavé

29. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare prstov s mandľovými nechtami, ozdobené malinovým džemom pripomínajúcim krv, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Halloweenske prsty: Maslové sušienky s mandľovými nechtami a krvavým džemom

29. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s bielkovým krémom v tvare duchov a čokoládovými očkami, naaranžované na drevenom stole s malou tekvicou a pavúkom v pozadí.
Kuchyňa

Halloween cupcakes s duchmi: Čokoládové mafiny s bielkovým krémom

28. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare lebky s vytlačenými detailmi očí a zubov, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Strašidelné lebkové sušienky: Jednoduché maslové keksíky na Halloween

28. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s maslovým krémom, preliate červeným malinovým džemom pripomínajúcim krv, ozdobené realistickými cukrovými očami, naaranžované s tekvicou a pavúkom.
Kuchyňa

Strašidelné cupcakes s očami: Čokoládové muffiny s malinovou krvou

28. októbra 2025
Tekvicový cheesecake s čokoládovou pavučinou na vrchu, položený na hnedý tanier, s dekoráciami pavúkov, duchov a malej tekvice v pozadí.
Kuchyňa

Helloween tekvicový cheesecake: Jemný, krémový a ideálny na jeseň

27. októbra 2025
Halloweenske čokoládové brownies ozdobené duchom, pavučinou, nápisom RIP a cukrovými očami, podávané na papieri s mini tekvičkami v pozadí.
Kuchyňa

Halloween Brownies: Strašidelne dobré a čokoládovo vláčne

27. októbra 2025
Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu
Kuchyňa

Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu

15. októbra 2025
Jesenný food flatlay: miska ovsenej kaše s jablkom, orechmi a granátovým jablkom, šálka čaju s plátkom pomaranča, figy, jablko, lieskovce a jesenné listy na drevenom stole
Kuchyňa

Styling jesenných raňajok: Ovsená kaša, čaj a ovocie ako z časopisu

15. októbra 2025
Návštevníci sa ponárajú do digitálnej rekonštrukcie Tutanchamonovej hrobky počas imerznej výstavy v Bratislave.
Kultúra

Presne pred 103 rokmi objavili Tutanchamonovu hrobku: Poklady faraóna môžete vidieť aj na Slovensku

5. novembra 2025
Skupina INEKAFE v ateliéri počas fotenia, členovia kapely pózujú v uvoľnenej atmosfére v čiernobielom prevedení.
Hudba

INEKAFE dojímajú novinkou Keď odchádza niekto. Vratko Rohoň venoval skladbu svojim starým rodičom

31. októbra 2025
Obálky kníh novembra – Emočný tréning, Alchemised, Cesta šamana, Vianoce na zamatových labkách a H od Bernarda Miniera na jesennom pozadí.
Titulka

Najlepšie knihy novembra: Príbehy, ktoré vás zmenia, rozosmejú aj dojmú

30. októbra 2025
Halloweenska dekorácia kostlivca v klobúku v osvetlenom parku Wonderland.
Kultúra

Zábavný park Wonderland sa mení na svet plný duchov, strašidiel a kúziel

30. októbra 2025
Žena pózuje v rozsvietenom svetelnom lietadle počas výstavy Story of Lights.
Kultúra

Rozžiarené Slovensko: Európsky projekt Story of Lights prináša magické svetelné príbehy do Komárna a Serede

27. októbra 2025
REKLAMA
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909
LIFEZONE.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt