Babičkina hrnčeková bublanina je obľúbeným dezertom, ktorý si obľúbite aj vy. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú rýchly a jednoduchý spôsob, ako pripraviť lahodný koláč. S naším podrobným návodom na Babičkinu hrnčekovú bublaninu zvládnete tento chutný dezert pripraviť bez problémov aj vy. Bublanina je skvelá na raňajky, k poobednej káve alebo ako dezert po večeri. Vyskúšajte tento tradičný recept, ktorý vás svojou chuťou prenesie späť do detstva.
Ingrediencie
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček krupicového cukru
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- Ovocie podľa chuti (čerešne, marhule, jahody)
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech alebo formu na pečenie, ktorú vymastíte a vysypete múkou.
- V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
- Pridajte vajcia, mlieko a olej a všetko dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
- Cesto nalejte do pripravenej formy a rovnomerne ho rozotrite.
- Na vrch cesta rozložte ovocie podľa vlastného výberu. Ovocie môže byť čerstvé alebo mrazené.
- Vložte formu do predhriatej rúry a pečte približne 30-40 minút, alebo kým nie je bublanina pekne zlatistá a prepečená. Skúška špáradlom vám pomôže zistiť, či je cesto upečené – ak je špáradlo po vytiahnutí čisté, bublanina je hotová.
- Po upečení nechajte bublaninu trochu vychladnúť, potom ju nakrájajte na kocky a podávajte. Môžete ju posypať práškovým cukrom pre krajší vzhľad.
Vychutnajte si tento jednoduchý a chutný recept na Babičkinu hrnčekovú bublaninu, ktorý sa stane obľúbeným v každej domácnosti.