LIFEZONE.sk
utorok, 17 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Dokonalá bublanina s jahodami, recept na nadýchaný a chutný koláč

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
26. júna 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Bublanina s jahodami je obľúbeným dezertom, ktorý si získa srdcia všetkých milovníkov sladkých pochúťok. Tento recept je ľahko zvládnuteľný a výsledkom je nadýchaný koláč, ktorý je perfektný na akúkoľvek príležitosť. Čerstvé jahody dodávajú bublanine osviežujúcu a sladkú chuť, ktorá je ideálna pre letné dni. S naším podrobným návodom si pripravíte chutný koláč, ktorý poteší rodinu aj priateľov. Vyskúšajte tento osvedčený recept a vychutnajte si jeho jedinečnú chuť.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 300 g čerstvých jahôd
  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Predhrejte rúru a pripravte plech: Predhrejte rúru na 180 °C. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie alebo ho vymastite a vysypte múkou.
  2. Pripravte cesto: V miske vyšľahajte vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridávajte olej a mlieko. Potom prisypte polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Nakrájajte jahody: Čerstvé jahody umyte, očistite a nakrájajte na polovice alebo štvrtiny podľa veľkosti.
  4. Vylejte cesto na plech a pridajte jahody: Hotové cesto vylejte na pripravený plech a rovnomerne rozotrite. Na cesto poukladajte nakrájané jahody, ľahko ich zatlačte do cesta.
  5. Pečte koláč: Plech vložte do predhriatej rúry a pečte približne 30-35 minút, alebo kým nebude bublanina na povrchu zlatistá a špáradlo zapichnuté do stredu koláča nevyjde čisté.
  6. Nechajte vychladnúť a posypte cukrom: Po upečení nechajte bublaninu vychladnúť na plechu. Pred podávaním ju môžete posypať práškovým cukrom.

Vychutnajte si tento úžasný koláč s rodinou a priateľmi. Bublanina s jahodami je dokonalou sladkou pochúťkou, ktorá poteší každého.

★★★★☆ (4.4/5 z 46 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909