• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
pondelok, 7 júla, 2025
No Result
View All Result
LIFEZONE.sk
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Fazuľová polievka s údeným mäsom: Tradičný recept na bohatú a výživnú polievku

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
8. júla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Fazuľová polievka s údeným mäsom je skutočným klenotom tradičnej kuchyne, ktorý si zamiluje každý milovník výdatných jedál. Táto polievka je nielen bohatá na chuť, ale aj na živiny, vďaka fazuli, ktorá je vynikajúcim zdrojom bielkovín a vlákniny. Pridaním údeného mäsa získava polievka jedinečnú, lahodnú arómu, ktorá z nej robí dokonalé jedlo na chladné dni. Vyskúšajte tento jednoduchý a overený recept a užite si autentickú chuť domácej kuchyne.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 250 g sušenej bielej fazule
  • 200 g údeného mäsa (napr. údená klobása alebo údené koleno)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 stredné mrkvy
  • 2 stredné zemiaky
  • 1 koreň petržlenu
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžička majoránky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej

Postup

  1. Namáčanie fazule: Deň pred varením namočte sušenú bielu fazuľu do studenej vody a nechajte ju namáčať cez noc. Týmto spôsobom sa fazuľa zmäkne a skráti sa čas varenia.
  2. Príprava zeleniny a mäsa: Ošúpte a nakrájajte cibuľu, cesnak, mrkvu, zemiaky a koreň petržlenu na malé kúsky. Údené mäso nakrájajte na menšie kúsky, ak používate údenú klobásu, nakrájajte ju na kolieska.
  3. Smaženie cibule a cesnaku: V veľkom hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte na strednom ohni, kým cibuľa nezačne byť priehľadná a voňavá.
  4. Pridanie zeleniny a mäsa: Pridajte nakrájanú mrkvu, zemiaky a koreň petržlenu do hrnca. Krátko osmažte a potom pridajte údené mäso.
  5. Varenie fazule: Pridajte namočenú fazuľu do hrnca a zalejte ju dostatočným množstvom vody (približne 1,5 litra). Pridajte bobkový list a majoránku. Polievku priveďte k varu, potom znížte teplotu a nechajte jemne vrieť približne 1 až 1,5 hodiny, alebo kým fazuľa nebude mäkká.
  6. Dochutenie: Pred koncom varenia dochuťte polievku soľou a čiernym korením podľa chuti. Ak je polievka príliš hustá, pridajte trochu vody podľa potreby.
  7. Podávanie: Hotovú polievku podávajte horúcu, ideálne s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Vychutnajte si túto výdatnú a chutnú fazuľovú polievku s údeným mäsom, ktorá vás zahreje a zasýti. Dobrú chuť!

ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

Kuchyňa

Ako si doma spraviť limonádu ako z baru a očariť rodinu či priateľov sviežimi chuťami

Kuchyňa

Domáce sirupy zo sezónneho ovocia – kúsok leta vo fľaši, ktorý vám spríjemní aj tie najchladnejšie dni

Kuchyňa

Ovocná bublanina ako od babičky: Vôňa detstva, ktorá vám rozžiari deň

Kuchyňa

Domáca levanduľová limonáda: Osvieženie, ktoré pohladí chuť aj dušu

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Rodina a vzťahy

Ako sa finančne pripraviť na koniec leta a začiatok školy aby ste zvládli september bez stresu a nečakaných výdavkov

Leto býva pre mnohých časom oddychu a zaslúženého relaxu. Či už trávime dovolenku pri mori, v horách alebo len na...

Read moreDetails

Ako využiť letné mesiace na budovanie vlastnej značky a vytvoriť si náskok pred konkurenciou

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

Letný rodinný rozpočet: Ako ušetriť na aktivitách počas prázdnin

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

Letná upratovacia výzva: Minimalizmus v praxi ako cesta k voľnému priestoru a pokojnej mysli

Bezpečnosť detí pri vode a na slnku je základom letnej pohody a radosti bez zbytočných obáv

Čistenie dlažby a záhradného nábytku bez chémie, ktoré vám ušetrí peniaze aj zdravie a zároveň ochráni prírodu

Ako si zbaliť kufor na týždňovú dovolenku, aby ste mali všetko potrebné a zároveň cestovali bez zbytočnej záťaže

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

REKLAMA

Ako nájsť rovnováhu medzi prácou a oddychom počas leta a užiť si každý slnečný deň bez stresu

Jednodňové výlety po Slovensku: Objavte krásy prírody, histórie a netradičných zážitkov bez zdĺhavých príprav

Beats for Love: Najväčší tanečný festival strednej Európy prináša svetové show a nový vesmír zážitkov

Titanic očaril Slovákov: Originálne artefakty, príbehy pasažierov a zážitok, ktorý vás prenesie v čase

Lestival 2025 v Dolnej Krupej: Rozprávkový festival plný fantázie, hudby a dobrodružstiev

Lucie štartuje novú éru: Nový spevák, nové skladby a veľké plány

Letné outfity pre ženy nad 30: Štýl, v ktorom sa budete cítiť skvele

Letné čítanie pre deti plné záhad, jednorožcov a mimozemšťanov

Unikátny zážitok: Výstava Titanic v Bratislave vás vezme priamo na palubu legendy

Rock pod Kameňom mení domov: Prichádza najväčší ročník v histórii

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909