Preskočiť na obsah

Hovädzie v zeleninovej omáčke, lahodný recept na rodinný obed

Recept
REKLAMA

Hovädzie v zeleninovej omáčke je dokonalým jedlom na rodinné stretnutia alebo slávnostné obedy. Tento recept kombinuje šťavnaté kúsky hovädzieho mäsa s bohatou a aromatickou zeleninovou omáčkou, ktorá zvýrazní prirodzenú chuť mäsa. Príprava je jednoduchá a výsledkom je výborné jedlo, ktoré poteší každého gurmána. Nasledujte náš podrobný návod a pripravte si doma toto vynikajúce jedlo.

Ingrediencie

  • 1 kg hovädzieho mäsa (najlepšie hovädzie plece alebo stehno)
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 2 červené papriky
  • 400 g konzervovaných paradajok
  • 1 šálka hovädzieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • 1 čajová lyžička rozmarínu
  • 2 bobkové listy

Postup

  1. Príprava mäsa: Hovädzie mäso nakrájajte na kocky o veľkosti približne 3 cm. Dochutíte ich soľou a čiernym korením.
  2. Smaženie mäsa: Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu. Pridajte nakrájané hovädzie mäso a opečte zo všetkých strán do zlatohneda. Potom mäso vyberte a odložte bokom.
  3. Príprava zeleniny: V tom istom hrnci pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým nezmäknú a nezískajú zlatú farbu. Pridajte nakrájanú mrkvu, zeler a červenú papriku a varte ďalších 5-7 minút, kým zelenina nezmäkne.
  4. Pridanie paradajok a byliniek: Do hrnca pridajte konzervované paradajky, hovädzí vývar, tymián, rozmarín a bobkové listy. Vráťte hovädzie mäso späť do hrnca a všetko dôkladne premiešajte.
  5. Dusené mäso: Zakryte hrniec pokrievkou a znížte teplotu na nízku. Dusíme približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nie je úplne mäkké a šťavnaté. Počas varenia občas premiešajte a podľa potreby pridajte viac vývaru alebo vody.
  6. Dokončenie: Keď je hovädzie mäso mäkké, odstráňte bobkové listy a ochutnajte omáčku. Podľa potreby dosoľte a dokoreňte.
  7. Podávanie: Hovädzie v zeleninovej omáčke podávajte horúce s vašou obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb. Ozdobte čerstvými bylinkami podľa chuti.

Tento recept na hovädzie v zeleninovej omáčke je skvelým spôsobom, ako si vychutnať chutné a výživné jedlo s rodinou. Vychutnajte si túto lahodnú kombináciu mäsa a zeleniny, ktorá je plná chutí a vôní.

REKLAMA
Zdielať tento článok

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.