LIFEZONE.sk LOGO
Aktuálne správy
utorok, 11 novembra, 2025
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Jahodová roláda, ľahký koláč plnený jahodami a šľahačkou

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
25. apríla 2024 18:27
Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri

Jahodová roláda je osviežujúci a ľahký dezert, ktorý kombinuje nadýchané cesto s bohatou náplňou z jahôd a šľahačky. Tento koláč je ideálny pre letné oslavy, rodinné posedenia alebo ako sladký záver po hlavnom jedle. Ľahkosť cesta spolu s krémovou šľahačkou a šťavnatými jahodami prináša dokonalý chuťový zážitok, ktorý je zároveň vizuálne príťažlivý.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Cesto:
    • 4 veľké vajcia
    • 100 g cukru
    • 100 g hladkej múky
    • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
    • Štipka soli
  • Náplň:
    • 250 ml smotany na šľahanie
    • 2 lyžice práškového cukru
    • 200 g čerstvých jahôd, nakrájaných
    • Ďalšie jahody na ozdobu

Postup

  1. Príprava cesta: Vajcia s cukrom šľahajte elektrickým šľahačom na najvyššej rýchlosti asi 5 minút, kým zmes nezhustne a nezískate svetlú, nadýchanú penu. Potom pridajte vanilkový extrakt. Jemne ručne vmiešajte preosiatu múku so štipkou soli, aby ste zachovali nadýchanosť cesta. Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a uhladte do rovnomernej vrstvy.
  2. Pečenie a plnenie: Cesto pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 8-10 minút, kým nebude zlatisté a pružné na dotyk. Po upečení cesto okamžite vyklopte na vlhkú utierku, odstráňte papier na pečenie a zrolujte spolu s utierkou. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým šľahajte smotanu s práškovým cukrom, kým nezískate tuhý šľahač. Rozbaľte cesto, rovnomerne naň naneste šľahačku a posypte nakrájanými jahodami. Cesto opäť zrolujte, tentokrát bez utierky.

Jahodová roláda je skvelým spôsobom, ako využiť sezónne ovocie a potešiť svojich blízkych. Servírujte ju chladenú, posypanú práškovým cukrom alebo ďalšími jahodami na ozdobu. Tento jemný a lahodný dezert je skutočne pochúťkou, ktorá zaujme každého milovníka sladkostí.

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Ďalšie články

Marshmallow duchovia obalení v bielej čokoláde s čiernymi očami, napichnutí na paličkách a naaranžovaní na drevenom stole.
Kuchyňa

Marshmallow duchovia v bielej čokoláde: Jednoduchý a roztomilý halloweensky dezert

29. októbra 2025
Orechové cookies zdobené bielou čokoládou v tvare pavúčej siete, naaranžované na tmavom drevenom povrchu.
Kuchyňa

Halloween orechové cookies s pavúčou sieťou z bielej čokolády: Krehké a voňavé

29. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare prstov s mandľovými nechtami, ozdobené malinovým džemom pripomínajúcim krv, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Halloweenske prsty: Maslové sušienky s mandľovými nechtami a krvavým džemom

29. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s bielkovým krémom v tvare duchov a čokoládovými očkami, naaranžované na drevenom stole s malou tekvicou a pavúkom v pozadí.
Kuchyňa

Halloween cupcakes s duchmi: Čokoládové mafiny s bielkovým krémom

28. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare lebky s vytlačenými detailmi očí a zubov, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Strašidelné lebkové sušienky: Jednoduché maslové keksíky na Halloween

28. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s maslovým krémom, preliate červeným malinovým džemom pripomínajúcim krv, ozdobené realistickými cukrovými očami, naaranžované s tekvicou a pavúkom.
Kuchyňa

Strašidelné cupcakes s očami: Čokoládové muffiny s malinovou krvou

28. októbra 2025
Tekvicový cheesecake s čokoládovou pavučinou na vrchu, položený na hnedý tanier, s dekoráciami pavúkov, duchov a malej tekvice v pozadí.
Kuchyňa

Helloween tekvicový cheesecake: Jemný, krémový a ideálny na jeseň

27. októbra 2025
Halloweenske čokoládové brownies ozdobené duchom, pavučinou, nápisom RIP a cukrovými očami, podávané na papieri s mini tekvičkami v pozadí.
Kuchyňa

Halloween Brownies: Strašidelne dobré a čokoládovo vláčne

27. októbra 2025
Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu
Kuchyňa

Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu

15. októbra 2025
Jesenný food flatlay: miska ovsenej kaše s jablkom, orechmi a granátovým jablkom, šálka čaju s plátkom pomaranča, figy, jablko, lieskovce a jesenné listy na drevenom stole
Kuchyňa

Styling jesenných raňajok: Ovsená kaša, čaj a ovocie ako z časopisu

15. októbra 2025
Návštevníci sa ponárajú do digitálnej rekonštrukcie Tutanchamonovej hrobky počas imerznej výstavy v Bratislave.
Kultúra

Presne pred 103 rokmi objavili Tutanchamonovu hrobku: Poklady faraóna môžete vidieť aj na Slovensku

5. novembra 2025
Skupina INEKAFE v ateliéri počas fotenia, členovia kapely pózujú v uvoľnenej atmosfére v čiernobielom prevedení.
Hudba

INEKAFE dojímajú novinkou Keď odchádza niekto. Vratko Rohoň venoval skladbu svojim starým rodičom

31. októbra 2025
Obálky kníh novembra – Emočný tréning, Alchemised, Cesta šamana, Vianoce na zamatových labkách a H od Bernarda Miniera na jesennom pozadí.
Titulka

Najlepšie knihy novembra: Príbehy, ktoré vás zmenia, rozosmejú aj dojmú

30. októbra 2025
Halloweenska dekorácia kostlivca v klobúku v osvetlenom parku Wonderland.
Kultúra

Zábavný park Wonderland sa mení na svet plný duchov, strašidiel a kúziel

30. októbra 2025
Žena pózuje v rozsvietenom svetelnom lietadle počas výstavy Story of Lights.
Kultúra

Rozžiarené Slovensko: Európsky projekt Story of Lights prináša magické svetelné príbehy do Komárna a Serede

27. októbra 2025
REKLAMA
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909
LIFEZONE.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt