LIFEZONE.sk
piatok, 13 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Jahodové Gazpacho, studená španielska polievka s jahodami

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
25. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Jahodové gazpacho je osviežujúca letná polievka, ktorá spája klasické prvky tradičného španielskeho gazpacha s sladkou a sviežou chuťou jahôd. Táto studená polievka je ideálna na horúce letné dni, keď potrebujete rýchlu, zdravú a osviežujúcu stravu. Vďaka svojej jasnej farbe a lahodnej chuti je jahodové gazpacho vynikajúcim štartérom pre letné večierky alebo ako ľahký obed, ktorý vás zasýti bez pocitu ťažkosti.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 500 g čerstvých jahôd, očistených a nakrájaných
  • 1 stredne veľká uhorka, ošúpaná a nakrájaná
  • 1 malá červená cibuľa, nakrájaná
  • 1 červená paprika, očistená a nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice čerstvej bazalky, nasekané
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 100 ml olivového oleja extra panenského
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Voda podľa potreby na zriedenie

Postup

  1. Príprava surovín: Všetky zeleninové ingrediencie – uhorku, červenú cibuľu, červenú papriku, cesnak, ako aj jahody – umyte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Toto uľahčí ich ďalšie spracovanie a zabezpečí, že sa chutné látky dobre uvoľnia.
  2. Mixovanie a chladenie: Všetky prísady vložte do veľkej misy alebo priamo do mixéra. Pridajte bazalku, biely vínny ocot a olivový olej. Všetko spolu rozmixujte na hladkú konzistenciu. Ak je polievka príliš hustá, podľa potreby pridajte trochu vody, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu. Polievku ochuťte soľou a čiernym korením. Hotovú zmes preceďte cez jemné sito do čistej misy, zakryte a umiestnite do chladničky na najmenej 2 hodiny, aby sa chute dobre spojili a polievka sa príjemne schladila.

Jahodové gazpacho je nielen lahodné a osviežujúce, ale aj vizuálne príťažlivé vďaka svojej živej farbe. Podávajte chladené, ozdobené bazalkovými listami a s trochou prípadného krekra pre zvýšenie textúry. Tento jednoduchý recept vám prinesie kúsok leta kedykoľvek počas roka.

★★★★★ (4.6/5 z 54 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909