• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
streda, 9 júla, 2025
No Result
View All Result
LIFEZONE.sk
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Jahodový tart s krémovou plnkou a vrstvou čerstvých jahôd

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
25. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Jahodový tart je skutočnou lahôdkou, ktorá kombinuje krásu a chuť v jednom dezerte. S jemnou krémovou plnkou, krehkým cestom a sviežimi jahodami, tento tart je ideálny na oslavy, rodinné posedenia alebo ako luxusný dezert po obednom menu. S jeho bohatou textúrou a neodolateľným vzhľadom je tento tart nielen potešením pre chuťové poháriky, ale aj pre oči.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Pre tartové cesto:
    • 200 g hladkej múky
    • 100 g studeného masla, nakrájaného na kocky
    • 50 g práškového cukru
    • 1 veľké vajce, rozšľahané
    • Štipka soli
  • Pre krémovú plnku:
    • 250 ml mlieka
    • 3 žĺtky
    • 50 g cukru
    • 20 g kukuričného škrobu
    • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • Na vrchu:
    • 400 g čerstvých jahôd, nakrájaných na polovice
    • Čerstvá mäta na ozdobu

Postup

  1. Príprava tartového cesta: V miske zmiešajte múku, práškový cukru a soľ. Pridajte studené maslo a prsty ho zapracujte do múky, až kým nevznikne zmes pripomínajúca hrubé strúhanky. Pridajte rozšľahané vajce a rýchlo spracujte cesto, kým nevznikne hladká masa. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
  2. Pečenie tartovej základne: Cesto vyvaľkajte a vložte do tartovej formy, pritlačte na dno a okraje. Prekryte cesto papierom na pečenie a vysypte naň keramické guličky alebo fazule. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 20 minút, odstráňte papier s guličkami a pečte ešte 5-10 minút, kým nie je cesto zlatisté. Nechajte úplne vychladnúť.
  3. Príprava krémové plnky: V kastróle zohrejte mlieko. V inej mise vyšľahajte žĺtky s cukrom a kukuričným škrobom do hladka. Do vajcové zmesi postupne vmiešavajte horúce mlieko, potom celú zmes vráťte do kastróla a varíte na miernom ohni, kým nezhustne. Odstráňte z ohňa, pridajte vanilku a nechajte vychladnúť.
  4. Zostavenie tarta: Na vychladnutú tartovú základňu rovnomerne rozotrite krémovú plnku. Na krém pekne rozložte nakrájané jahody. Jahodový tart nechajte v chladničke aspoň hodinu stuhnúť.

Jahodový tart je skvelým spôsobom, ako využiť sezónne jahody a vytvoriť dezert, ktorý oslní na každej hostine. Jeho lahodná kombinácia textúr a chutí zaručene očarí všetkých vašich hostí.

ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

Kuchyňa

Ako si doma spraviť limonádu ako z baru a očariť rodinu či priateľov sviežimi chuťami

Kuchyňa

Domáce sirupy zo sezónneho ovocia – kúsok leta vo fľaši, ktorý vám spríjemní aj tie najchladnejšie dni

Kuchyňa

Ovocná bublanina ako od babičky: Vôňa detstva, ktorá vám rozžiari deň

Kuchyňa

Domáca levanduľová limonáda: Osvieženie, ktoré pohladí chuť aj dušu

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Rodina a vzťahy

Ako sa finančne pripraviť na koniec leta a začiatok školy aby ste zvládli september bez stresu a nečakaných výdavkov

Leto býva pre mnohých časom oddychu a zaslúženého relaxu. Či už trávime dovolenku pri mori, v horách alebo len na...

Read moreDetails

Ako využiť letné mesiace na budovanie vlastnej značky a vytvoriť si náskok pred konkurenciou

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

Letný rodinný rozpočet: Ako ušetriť na aktivitách počas prázdnin

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

Letná upratovacia výzva: Minimalizmus v praxi ako cesta k voľnému priestoru a pokojnej mysli

Bezpečnosť detí pri vode a na slnku je základom letnej pohody a radosti bez zbytočných obáv

Čistenie dlažby a záhradného nábytku bez chémie, ktoré vám ušetrí peniaze aj zdravie a zároveň ochráni prírodu

Ako si zbaliť kufor na týždňovú dovolenku, aby ste mali všetko potrebné a zároveň cestovali bez zbytočnej záťaže

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

REKLAMA

Ako nájsť rovnováhu medzi prácou a oddychom počas leta a užiť si každý slnečný deň bez stresu

Jednodňové výlety po Slovensku: Objavte krásy prírody, histórie a netradičných zážitkov bez zdĺhavých príprav

Beats for Love: Najväčší tanečný festival strednej Európy prináša svetové show a nový vesmír zážitkov

Titanic očaril Slovákov: Originálne artefakty, príbehy pasažierov a zážitok, ktorý vás prenesie v čase

Lestival 2025 v Dolnej Krupej: Rozprávkový festival plný fantázie, hudby a dobrodružstiev

Lucie štartuje novú éru: Nový spevák, nové skladby a veľké plány

Letné outfity pre ženy nad 30: Štýl, v ktorom sa budete cítiť skvele

Letné čítanie pre deti plné záhad, jednorožcov a mimozemšťanov

Unikátny zážitok: Výstava Titanic v Bratislave vás vezme priamo na palubu legendy

Rock pod Kameňom mení domov: Prichádza najväčší ročník v histórii

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909