Predstavujeme vám kokosový cheesecake, ktorý je perfektným spojením krémového cheesecakeu a bohatej kokosovej chuti. Tento dezert je ako stvorený pre tých, ktorí hľadajú niečo neobyčajné a osviežujúce. Jeho lahodná a jemná textúra v kombinácii s aromatickým kokosom poskytne vašim chuťovým pohárikom nezabudnuteľný zážitok. Cheesecake nevyžaduje pečenie, čo ho robí ideálnym riešením pre letné obdobie alebo keď sa vám nechce zapínať rúra. Pripravte sa na tropický únik s každým sústom tohto božského dezertu.
Ingrediencie
- Pre základ:
- 200 g maslových sušienok
- 100 g nesoleného masla, rozpusteného
- Pre náplň:
- 400 g krémového syra, zmäkčeného
- 200 ml kokosovej smotany
- 100 g práškového cukru
- 50 g strúhaného kokosu
- 1 vanilkový struk alebo 1 čajová lyžička vanilkovej esencie
- 3 želatínové listy (alebo rovnaké množstvo práškovej želatíny)
Postup
- Príprava základu: Rozdrvte maslové sušienky na jemnú drť a zmiešajte ich s rozpusteným maslom, aby ste vytvorili jednotnú zmes. Túto zmes rovnomerne rozotrite na dno a čiastočne aj po bokoch formy na tortu, ktorú predtým vyložte papierom na pečenie alebo dobre vymastite. Základ umiestnite do chladničky, aby sa stuhla.
- Príprava náplne: V miske vyšľahajte krémovy syr s práškovým cukrom a vanilkovou esenciou do hladka. V malom hrnci zohrejte kokosovú smotanu a rozpustite v nej predtým namočenú želatínu (listy želatíny namočte najprv v studenej vode na cca 5 minút). Želatínovú smotanu nechajte chvíľu vychladnúť a potom pomaly vmiešajte do zmesi krémového syra. Nakoniec pridajte strúhaný kokos.
- Zloženie a chladenie: Náplň rovnomerne rozlejte na stuhnutý základ a celý cheesecake vložte do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc, aby dobre stuhla.
- Podávanie: Pred podávaním cheesecake ozdobte čerstvým ovocím, strúhaným kokosom alebo ľahkou kokosovou šľahačkou.
Tento jednoduchý, ale impozantný kokosový cheesecake je skvelou voľbou pre akúkoľvek príležitosť, kedy chcete svojich hostí ohromiť exotickým a neodolateľným dezertom.