LIFEZONE.sk LOGO
Aktuálne správy
štvrtok, 13 novembra, 2025
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Malinová roláda s tvarohovým krémom: Svieži a ľahký dezert

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
25. augusta 2025 13:22
Malinová piškótová roláda plnená tvarohovým krémom, ozdobená čerstvými malinami a lístkami mäty, posypaná práškovým cukrom.

Malinová roláda s tvarohovým krémom – svieži a ľahký dezert

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri

Táto malinová roláda je jemná, nadýchaná a plná osviežujúcej tvarohovej plnky. Sladké maliny vytvárajú dokonalý kontrast ku krémovej náplni a piškótovému cestu. Ideálny zákusok na letné posedenie, nedeľnú kávu alebo ako ľahší dezert na sviatky.

REKLAMA

Čas prípravy: 25 minút
Čas pečenia: 10 minút
Počet porcií: 10
Náročnosť: stredná

Ingrediencie

Na piškótové cesto

  • 4 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • práškový cukor na utierku

Na tvarohový krém

  • 250 g jemného tvarohu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 PL práškového cukru (alebo podľa chuti)
  • 1 vanilkový cukor
  • voliteľne: 1 ČL citrónovej kôry

Na ovocie

  • cca 150 g čerstvých alebo mrazených malín
  • niekoľko malín na ozdobu
  • lístky mäty (voliteľne)

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Plech (cca 30×40 cm) vyložte papierom na pečenie.
  2. Vajíčka vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom do hustej peny (cca 5 minút).
  3. Zľahka primiešajte preosiatu múku so štipkou soli.
  4. Cesto rovnomerne rozotrite na plech a pečte približne 8–10 minút dozlatista.
  5. Po upečení piškótu vyklopte na čistú utierku posypanú práškovým cukrom, odstráňte papier a opatrne zrolujte spolu s utierkou. Nechajte vychladnúť.
  6. Krém: Vyšľahajte smotanu do tuha. V inej miske premiešajte tvaroh s cukrom a vanilkovým cukrom, nakoniec zľahka vmiešajte šľahačku a prípadne citrónovú kôru.
  7. Rozbaľte vychladnutú roládu, natrite ju tvarohovým krémom a poukladajte maliny.
  8. Roládu opäť opatrne zrolujte a uložte na minimálne 1 hodinu do chladničky.
  9. Pred podávaním môžete posypať práškovým cukrom, ozdobiť malinami a mätou.

Tipy a variácie

  • Do krému môžeš pridať aj mascarpone pre bohatšiu chuť.
  • Namiesto malín sa hodia aj čučoriedky, jahody alebo lesná zmes.
  • Piškótu môžeš jemne pokvapkať malinovým sirupom alebo džúsom.

Nutričné údaje na 1 porciu
Kalórie: cca 210 kcal
Bielkoviny: 7 g
Sacharidy: 18 g
Tuky: 12 g

Knižné novinky 2025

Veštica

Veštica

Dominik Dán

14,90 € Viac →
Smaragdové slzy

Smaragdové slzy

Jana Pronská

14,37 € Viac →
Posledna ľúbostná pieseň

Posledna ľúbostná pieseň

Lucinda Riley

20,32 € Viac →
Vnútorná záležitosť

Vnútorná záležitosť

Daniel Silva

15,22 € Viac →
Vyvrheľ

Vyvrheľ

Jørn Lier Horst a Thomas Enger

14,41 € Viac →
Návrat domov

Návrat domov

Julie Klassen

17,11 € Viac →
Nájomníčka

Nájomníčka

Freida McFadden

15,22 € Viac →
Vianoce na Manhattane

Vianoce na Manhattane

Julie Caplin

17,84 € Viac →
Dievča z kalendára

Dievča z kalendára

Sebastian Fitzek

21,17 € Viac →
H

H

Bernard Minier

24,42 € Viac →
REKLAMA

Vyskúšajte túto jemnú malinovú roládu s tvarohovým krémom – ľahká, osviežujúca a ideálna na leto aj nedeľu. Uvidíte, že zmizne zo stola rýchlejšie, ako stihnete povedať „dezert“!

FAQ

Roláda sa mi láme – čo s tým?

Zroluj ju ešte teplú, kým je pružná, a nechaj tak vychladnúť – potom ju opäť rozviň a plň.

Dá sa použiť mrazené ovocie?

Áno, ale nechaj ho dobre rozmraziť a osušiť, aby nepušťalo veľa vody.

Môžem použiť tvaroh z vaničky?

Áno, ale ak je veľmi riedky, zľahka ho preced cez gázu alebo servítku.

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Ďalšie články

Marshmallow duchovia obalení v bielej čokoláde s čiernymi očami, napichnutí na paličkách a naaranžovaní na drevenom stole.
Kuchyňa

Marshmallow duchovia v bielej čokoláde: Jednoduchý a roztomilý halloweensky dezert

29. októbra 2025
Orechové cookies zdobené bielou čokoládou v tvare pavúčej siete, naaranžované na tmavom drevenom povrchu.
Kuchyňa

Halloween orechové cookies s pavúčou sieťou z bielej čokolády: Krehké a voňavé

29. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare prstov s mandľovými nechtami, ozdobené malinovým džemom pripomínajúcim krv, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Halloweenske prsty: Maslové sušienky s mandľovými nechtami a krvavým džemom

29. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s bielkovým krémom v tvare duchov a čokoládovými očkami, naaranžované na drevenom stole s malou tekvicou a pavúkom v pozadí.
Kuchyňa

Halloween cupcakes s duchmi: Čokoládové mafiny s bielkovým krémom

28. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare lebky s vytlačenými detailmi očí a zubov, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Strašidelné lebkové sušienky: Jednoduché maslové keksíky na Halloween

28. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s maslovým krémom, preliate červeným malinovým džemom pripomínajúcim krv, ozdobené realistickými cukrovými očami, naaranžované s tekvicou a pavúkom.
Kuchyňa

Strašidelné cupcakes s očami: Čokoládové muffiny s malinovou krvou

28. októbra 2025
Tekvicový cheesecake s čokoládovou pavučinou na vrchu, položený na hnedý tanier, s dekoráciami pavúkov, duchov a malej tekvice v pozadí.
Kuchyňa

Helloween tekvicový cheesecake: Jemný, krémový a ideálny na jeseň

27. októbra 2025
Halloweenske čokoládové brownies ozdobené duchom, pavučinou, nápisom RIP a cukrovými očami, podávané na papieri s mini tekvičkami v pozadí.
Kuchyňa

Halloween Brownies: Strašidelne dobré a čokoládovo vláčne

27. októbra 2025
Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu
Kuchyňa

Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu

15. októbra 2025
Jesenný food flatlay: miska ovsenej kaše s jablkom, orechmi a granátovým jablkom, šálka čaju s plátkom pomaranča, figy, jablko, lieskovce a jesenné listy na drevenom stole
Kuchyňa

Styling jesenných raňajok: Ovsená kaša, čaj a ovocie ako z časopisu

15. októbra 2025
Návštevníci sa ponárajú do digitálnej rekonštrukcie Tutanchamonovej hrobky počas imerznej výstavy v Bratislave.
Kultúra

Presne pred 103 rokmi objavili Tutanchamonovu hrobku: Poklady faraóna môžete vidieť aj na Slovensku

5. novembra 2025
Skupina INEKAFE v ateliéri počas fotenia, členovia kapely pózujú v uvoľnenej atmosfére v čiernobielom prevedení.
Hudba

INEKAFE dojímajú novinkou Keď odchádza niekto. Vratko Rohoň venoval skladbu svojim starým rodičom

31. októbra 2025
Obálky kníh novembra – Emočný tréning, Alchemised, Cesta šamana, Vianoce na zamatových labkách a H od Bernarda Miniera na jesennom pozadí.
Titulka

Najlepšie knihy novembra: Príbehy, ktoré vás zmenia, rozosmejú aj dojmú

30. októbra 2025
Halloweenska dekorácia kostlivca v klobúku v osvetlenom parku Wonderland.
Kultúra

Zábavný park Wonderland sa mení na svet plný duchov, strašidiel a kúziel

30. októbra 2025
Žena pózuje v rozsvietenom svetelnom lietadle počas výstavy Story of Lights.
Kultúra

Rozžiarené Slovensko: Európsky projekt Story of Lights prináša magické svetelné príbehy do Komárna a Serede

27. októbra 2025
REKLAMA
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909
LIFEZONE.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt