LIFEZONE.sk LOGO
Aktuálne správy
piatok, 14 novembra, 2025
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Mango-marakuja cheesecake: Tropický nepečený koláč plný slnka

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
29. augusta 2025 15:38
Nepečený mango-marakuja cheesecake na sušienkovom základe, s vrstvou žltého želé z manga a marakuje, ozdobený čerstvou mätou, servírovaný na tanieri.

Mango-marakuja cheesecake – exotický nepečený dezert plný sviežosti

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri

Tento mango-marakuja cheesecake vás prenesie do exotiky už pri prvom súste. Kombinácia jemného syrového krému, sladkého manga a osviežujúcej marakuje vytvára dokonalý letný dezert bez pečenia. Ideálny na oslavy, pikniky či ako dezert po grilovačke.

REKLAMA

Čas prípravy: 30 minút
Chladenie: minimálne 4 hodiny (ideálne cez noc)
Počet porcií: 10
Náročnosť: stredná

Ingrediencie

Na korpus

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g roztopeného masla

Na krém

  • 500 g krémového syra (napr. Philadelphia)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 120 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 mango (očistené, rozmixované)
  • 3 PL marakujovej dužiny (alebo marakujového pyré)
  • 1 balíček želatíny (alebo 2 PL práškovej)
  • 3 PL vody
  • šťava z 1/2 limetky (voliteľne)

Na polevu

  • 100 ml marakujového pyré alebo džúsu
  • 1 PL cukru
  • 1 ČL škrobu alebo želatíny (na zahustenie)
  • čerstvé mango a marakuja na ozdobu (voliteľné)

Postup

  1. Príprava korpusu: Rozdrvte sušienky na jemno, zmiešajte s roztopeným maslom a natlačte do formy (Ø 22–24 cm). Nechajte stuhnúť v chladničke.
  2. Želatína: Nechajte želatínu napučať v 3 PL vody, potom jemne zohrejte, kým sa nerozpustí.
  3. Vyšľahajte smotanu dotuha. V druhej miske zmiešajte krémový syr s cukrom, vanilkou, mangovým pyré, marakujou a limetkovou šťavou.
  4. Vmiešajte želatínu a opatrne primiešajte šľahačku. Nalejte na korpus a uhladťe.
  5. Nechajte tuhnúť v chladničke minimálne 4 hodiny.
  6. Poleva: Zohrejte marakujové pyré s cukrom, zahustite želatínou alebo škrobom. Nechajte mierne vychladnúť a nalejte na vrch cheesecake-u.
  7. Ozdobte plátkami manga, zrniečkami marakuje alebo lístkami mäty.

Tipy a variácie

  • Ak nemáte čerstvé mango či marakuju, môžete použiť aj kvalitné pyré z obchodu.
  • Cheesecake sa dá pripraviť aj do pohárov ako mini dezert.
  • Pre vegánsku verziu použite rastlinné alternatívy a agar namiesto želatíny.

Nutričné údaje na 1 porciu
Kalórie: cca 310 kcal
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 26 g
Tuky: 20 g

Knižné novinky 2025

Veštica

Veštica

Dominik Dán

14,90 € Viac →
Smaragdové slzy

Smaragdové slzy

Jana Pronská

14,37 € Viac →
Vnútorná záležitosť

Vnútorná záležitosť

Daniel Silva

15,22 € Viac →
Posledna ľúbostná pieseň

Posledna ľúbostná pieseň

Lucinda Riley

20,32 € Viac →
Vyvrheľ

Vyvrheľ

Jørn Lier Horst a Thomas Enger

14,41 € Viac →
Návrat domov

Návrat domov

Julie Klassen

17,11 € Viac →
Vianoce na Manhattane

Vianoce na Manhattane

Julie Caplin

17,84 € Viac →
Nájomníčka

Nájomníčka

Freida McFadden

15,22 € Viac →
Potkan kráľ

Potkan kráľ

James Clavell

21,41 € Viac →
Čierny les, modré nebo

Čierny les, modré nebo

Eowyn Ivey

17,11 € Viac →
REKLAMA

Oslovte chuťové poháriky niečím výnimočným – pripravte si mango-marakuja cheesecake a doprajte si tropickú radosť v každom súste!

FAQ: Najčastejšie otázky o mango-marakuja cheesecake

Môžem použiť len mango bez marakuje?

Áno, ale odporúčame pridať trochu limetky, aby sa chuť vyvážila.

Dá sa cheesecake pripraviť deň vopred?

Áno, dokonca je na druhý deň ešte chutnejší a pevnejší.

Ako dlho vydrží cheesecake v chladničke?

V uzatvorenej nádobe vydrží približne 3 dni.

Dá sa tento cheesecake pripraviť vo vegánskej verzii?

Samozrejme – použite rastlinný krémový syr, šľahačku a agar namiesto želatíny.

Čím môžem nahradiť čerstvé ovocie?

Použiť môžete aj kvalitné mango alebo marakujové pyré z obchodu.

Môžem pripraviť cheesecake aj do pohárov?

Áno, stačí vrstviť korpus, krém a ovocnú polevu do pohárikov ako mini dezerty.

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Ďalšie články

Marshmallow duchovia obalení v bielej čokoláde s čiernymi očami, napichnutí na paličkách a naaranžovaní na drevenom stole.
Kuchyňa

Marshmallow duchovia v bielej čokoláde: Jednoduchý a roztomilý halloweensky dezert

29. októbra 2025
Orechové cookies zdobené bielou čokoládou v tvare pavúčej siete, naaranžované na tmavom drevenom povrchu.
Kuchyňa

Halloween orechové cookies s pavúčou sieťou z bielej čokolády: Krehké a voňavé

29. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare prstov s mandľovými nechtami, ozdobené malinovým džemom pripomínajúcim krv, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Halloweenske prsty: Maslové sušienky s mandľovými nechtami a krvavým džemom

29. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s bielkovým krémom v tvare duchov a čokoládovými očkami, naaranžované na drevenom stole s malou tekvicou a pavúkom v pozadí.
Kuchyňa

Halloween cupcakes s duchmi: Čokoládové mafiny s bielkovým krémom

28. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare lebky s vytlačenými detailmi očí a zubov, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Strašidelné lebkové sušienky: Jednoduché maslové keksíky na Halloween

28. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s maslovým krémom, preliate červeným malinovým džemom pripomínajúcim krv, ozdobené realistickými cukrovými očami, naaranžované s tekvicou a pavúkom.
Kuchyňa

Strašidelné cupcakes s očami: Čokoládové muffiny s malinovou krvou

28. októbra 2025
Tekvicový cheesecake s čokoládovou pavučinou na vrchu, položený na hnedý tanier, s dekoráciami pavúkov, duchov a malej tekvice v pozadí.
Kuchyňa

Helloween tekvicový cheesecake: Jemný, krémový a ideálny na jeseň

27. októbra 2025
Halloweenske čokoládové brownies ozdobené duchom, pavučinou, nápisom RIP a cukrovými očami, podávané na papieri s mini tekvičkami v pozadí.
Kuchyňa

Halloween Brownies: Strašidelne dobré a čokoládovo vláčne

27. októbra 2025
Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu
Kuchyňa

Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu

15. októbra 2025
Jesenný food flatlay: miska ovsenej kaše s jablkom, orechmi a granátovým jablkom, šálka čaju s plátkom pomaranča, figy, jablko, lieskovce a jesenné listy na drevenom stole
Kuchyňa

Styling jesenných raňajok: Ovsená kaša, čaj a ovocie ako z časopisu

15. októbra 2025
Návštevníci sa ponárajú do digitálnej rekonštrukcie Tutanchamonovej hrobky počas imerznej výstavy v Bratislave.
Kultúra

Presne pred 103 rokmi objavili Tutanchamonovu hrobku: Poklady faraóna môžete vidieť aj na Slovensku

5. novembra 2025
Skupina INEKAFE v ateliéri počas fotenia, členovia kapely pózujú v uvoľnenej atmosfére v čiernobielom prevedení.
Hudba

INEKAFE dojímajú novinkou Keď odchádza niekto. Vratko Rohoň venoval skladbu svojim starým rodičom

31. októbra 2025
Obálky kníh novembra – Emočný tréning, Alchemised, Cesta šamana, Vianoce na zamatových labkách a H od Bernarda Miniera na jesennom pozadí.
Titulka

Najlepšie knihy novembra: Príbehy, ktoré vás zmenia, rozosmejú aj dojmú

30. októbra 2025
Halloweenska dekorácia kostlivca v klobúku v osvetlenom parku Wonderland.
Kultúra

Zábavný park Wonderland sa mení na svet plný duchov, strašidiel a kúziel

30. októbra 2025
Žena pózuje v rozsvietenom svetelnom lietadle počas výstavy Story of Lights.
Kultúra

Rozžiarené Slovensko: Európsky projekt Story of Lights prináša magické svetelné príbehy do Komárna a Serede

27. októbra 2025
REKLAMA
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909
LIFEZONE.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt