LIFEZONE.sk
nedeľa, 15 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Mäsová polievka: Recept na bohatú a výživnú pochúťku

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
5. júla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Mäsová polievka je klasický pokrm, ktorý si zamilujú všetci milovníci výdatných a chutných jedál. Táto bohatá mäsová polievka je plná šťavnatého mäsa, zeleniny a lahodného vývaru, ktorý dodáva jedlu hĺbku a chuť. Mäsová polievka je ideálna na chladné dni, keď potrebujete teplý a výživný pokrm, ktorý vás zahreje a nasýti. V tomto recepte vám ukážeme, ako si môžete pripraviť túto výnimočnú polievku jednoducho a rýchlo.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho mäsa (napr. krk alebo hrudka), nakrájaného na kocky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 3 stredné mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na malé kúsky
  • 3 stredné zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 1 bobkový list
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Na veľkom hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájané hovädzie mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nezíska zlatistú farbu, približne 5-7 minút. Mäso vyberte a odložte bokom.
  2. Na tom istom hrnci orestujte cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu, približne 5 minút.
  3. Vráťte mäso do hrnca a pridajte nakrájané mrkvy, zeler a zemiaky. Všetko dobre premiešajte a nechajte variť ďalších 5 minút.
  4. Pridajte plechovku krájaných paradajok a hovädzí vývar. Priveďte polievku do varu, potom znížte teplotu a nechajte ju jemne vrieť približne 45 minút až 1 hodinu, alebo kým mäso nezmäkne.
  5. Polievku dochuťte bobkovým listom, soľou, čiernym korením, tymiánom a oreganom. Nechajte variť ďalších 10-15 minút, aby sa chute prepojili.
  6. Polievku podávajte horúcu. Ozdobte ju čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Tento recept na mäsovú polievku je ideálny pre každého, kto hľadá chutný a výživný pokrm. Skúste túto polievku pripraviť a vychutnajte si jej bohatú chuť a lahodnú arómu, ktorá vás zahreje a nasýti.

★★★★★ (4.9/5 z 55 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909