LIFEZONE.sk
piatok, 13 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Minestrone, tradičný taliansky recept na lahodnú zeleninovú polievku

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
24. júna 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Minestrone je ikonická talianska polievka, ktorá sa vyznačuje bohatou chuťou a pestrým zložením zeleniny. Táto polievka je nielen chutná, ale aj veľmi výživná, pretože obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. Minestrone je ideálna na chladné dni, keď potrebujete niečo teplé a sýte. V Taliansku má každá rodina svoj vlastný recept na minestrone, ktorý sa často mení podľa sezónnej dostupnosti zeleniny. Tento recept vám ponúka klasickú verziu, ktorú môžete ľahko pripraviť doma a vychutnať si autentickú taliansku chuť.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 400 g konzervovaných paradajok
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 plechovka bielych fazúľ
  • 100 g zelených fazúľ
  • 1 šálka špenátu
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného bazalky
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • 50 g malých cestovín (napr. mini penne alebo ditalini)
  • Strúhaný parmezán na podávanie (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup

  1. Príprava surovín: Najprv si očistíme a nakrájame cibuľu na jemno. Cesnak nasekáme na drobno. Mrkvu, zeler, cuketu a červenú papriku nakrájame na malé kocky.
  2. Opekanie cibule a cesnaku: V veľkom hrnci zahrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme ju do sklovita, čo trvá približne 5 minút. Potom pridáme nasekaný cesnak a restujeme ešte asi 1 minútu, aby sa uvoľnili jeho arómy.
  3. Pridanie zeleniny: Do hrnca pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, cuketu a červenú papriku. Krátko orestujeme, aby zelenina získala chuť.
  4. Pridanie paradajok a vývaru: Do hrnca pridáme konzervované paradajky a zeleninový vývar. Privedieme k varu, potom znížime teplotu a necháme variť približne 15 minút, kým zelenina nezmäkne.
  5. Pridanie fazúľ a korenín: Do polievky pridáme biele fazule, zelené fazule, sušené oregano a bazalku. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Necháme variť ďalších 10 minút.
  6. Pridanie cestovín a špenátu: Do polievky pridáme malé cestoviny a varíme podľa pokynov na obale, zvyčajne 8-10 minút. Na záver pridáme špenát a necháme ho zvädnúť, čo trvá len pár minút.
  7. Dokončenie: Polievku podľa potreby dochutíme soľou a korením. Pred podávaním môžeme ozdobiť strúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Minestrone je vynikajúca ako hlavný chod alebo ako sýta príloha. Tento recept na minestrone vám umožní pripraviť si doma pravú taliansku polievku, plnú chuti a zdravia. Užite si tento tradičný pokrm a prekvapte svojich blízkych autentickou talianskou kuchyňou!

★★★★☆ (4.3/5 z 51 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

Hudba bez bariér opäť spojí umenie a pomoc – charitatívny koncert privíta aj Evu Burešovú

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909