Chcete si upiecť lahodný koláč, ktorý je rýchly a jednoduchý na prípravu? Tento recept na najlepší hrnčekový koláč na Slovensku je presne to, čo hľadáte. Hrnčekové koláče sú obľúbené pre svoju nenáročnosť a skvelú chuť. Stačí použiť bežný hrnček ako odmerku a môžete sa pustiť do pečenia. Tento koláč je ideálny pre rodinné stretnutia, návštevy priateľov alebo len tak, keď si chcete dopriať niečo sladké a chutné. Nasledujte náš overený recept a vychutnajte si tento výnimočný koláč.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
- 2 vajcia
- 1 hrnček čerstvého alebo mrazeného ovocia (jahody, čučoriedky, maliny)
- Práškový cukor na posypanie
Postup
- Príprava cesta: V miske zmiešajte hladkú múku, kryštálový cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. V inej miske rozšľahajte vajcia, pridajte mlieko a rastlinný olej. Tekuté ingrediencie postupne prilievajte do suchej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Ak chcete koláč obohatiť, môžete pridať hrnček čerstvého alebo mrazeného ovocia a jemne premiešať.
- Pečenie: Predhrejte rúru na 180 °C. Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Koláč pečte približne 30-35 minút, kým nebude povrch zlatohnedý a špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá.
- Podávanie: Hotový koláč nechajte vychladnúť vo forme, potom ho vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť. Pred podávaním posypte práškovým cukrom. Koláč môžete podávať samotný alebo s ovocným džemom či šľahačkou.
Tento najlepší hrnčekový koláč na Slovensku je rýchly a nenáročný na prípravu, no zároveň plný chuti. Je ideálny pre každodenné pečenie a poteší každého, kto má rád sladké pochúťky. Prajeme vám dobrú chuť!