Bublanina s posýpkou je tradičný domáci dezert, ktorý si zamiluje celá rodina. Tento recept na bublaninu s posýpkou kombinuje jemné cesto s čerstvým ovocím a chrumkavou posýpkou, čo vytvára dokonalú harmóniu chutí. Príprava tohto koláča je jednoduchá a rýchla, takže ho zvládne aj začiatočník. Vďaka šťavnatému ovociu a sladkej posýpke sa bublanina stane obľúbeným dezertom na každom stole. Nasledujte náš podrobný recept a pripravte si tú najlepšiu bublaninu s posýpkou, ktorá sa určite stane hitom vo vašej domácnosti.
Ingrediencie
Na cesto:
- 200 g polohrubej múky
- 150 g krupicového cukru
- 4 vajcia
- 100 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 500 g čerstvého ovocia (čerešne, jahody, marhule, atď.)
Na posýpku:
- 100 g polohrubej múky
- 100 g krupicového cukru
- 50 g masla
Postup
- Príprava cesta: Predhrejte rúru na 180 °C. Vajcia a cukor šľahajte do peny. Postupne pridávajte olej, mlieko a vanilkový cukor. Nakoniec pridajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešajte.
- Príprava ovocia: Umyte a osušte ovocie. Ak používate čerešne, odstráňte kôstky. Jahody môžete pokrájať na menšie kúsky, ak sú veľké.
- Príprava posýpky: V mise zmiešajte múku a cukor. Pridajte studené maslo nakrájané na malé kocky a prstami vytvorte drobivú zmes.
- Kombinovanie a pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Rovnomerne rozložte ovocie na povrch cesta a posypte pripravenou posýpkou. Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo kým nie je bublanina pekne zlatistá a špajdľa zapichnutá do stredu vyjde čistá.
- Servírovanie: Nechajte koláč vychladnúť, nakrájajte na kúsky a podávajte. Bublanina je skvelá samotná, ale môžete ju doplniť aj šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou.
Vyskúšajte tento recept na bublaninu s posýpkou a užite si skvelý domáci dezert plný šťavnatého ovocia a sladkej chrumkavej posýpky. Tento tradičný koláč vás určite nesklame a stane sa obľúbeným vo vašej rodine.