LIFEZONE.sk LOGO
Aktuálne správy
nedeľa, 16 novembra, 2025
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Najlepšia jahodová bublanina, jednoduchý recept, ktorý musíte vyskúšať

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
26. júna 2024 10:42
Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri

Jahodová bublanina je tradičný slovenský koláč, ktorý si zamilujete hneď po prvom súste. Tento recept na jahodovú bublaninu je jednoduchý na prípravu a ideálny na letné popoludnia, keď máte chuť na niečo sladké a osviežujúce. Sladké jahody v kombinácii s mäkkým a nadýchaným cestom vytvárajú dokonalú harmóniu chutí. Či už pripravujete dezert pre rodinu alebo hostí, tento recept vás nesklame. Navyše, jahodová bublanina je skvelým spôsobom, ako využiť sezónne jahody.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 300 g čerstvých jahôd
  • Štipka soli
  • Práškový cukor na posypanie (voliteľné)

Postup

  1. Príprava cesta: Najprv si oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhej peny. V samostatnej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a nadýchanej hmoty.
  2. Zmiešanie surovín: K žĺtkovej zmesi postupne pridávame olej a mlieko, a stále miešame. Potom postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov, aby cesto zostalo nadýchané.
  3. Príprava jahôd: Jahody umyjeme, odstránime stopky a nakrájame ich na menšie kúsky.
  4. Pečenie: Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a nalejeme naň pripravené cesto. Na cesto rovnomerne rozložíme nakrájané jahody. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 30-35 minút, kým povrch nie je zlatohnedý a špajdľa zapichnutá do cesta vyjde čistá.
  5. Dokončenie: Po upečení necháme bublaninu vychladnúť. Pred podávaním ju môžeme posypať práškovým cukrom.

Jahodová bublanina je najlepšia čerstvá, no ak vám náhodou zostane, môžete ju skladovať v chladničke a vychutnať si ju aj na druhý deň. Dobrú chuť!

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Ďalšie články

Marshmallow duchovia obalení v bielej čokoláde s čiernymi očami, napichnutí na paličkách a naaranžovaní na drevenom stole.
Kuchyňa

Marshmallow duchovia v bielej čokoláde: Jednoduchý a roztomilý halloweensky dezert

29. októbra 2025
Orechové cookies zdobené bielou čokoládou v tvare pavúčej siete, naaranžované na tmavom drevenom povrchu.
Kuchyňa

Halloween orechové cookies s pavúčou sieťou z bielej čokolády: Krehké a voňavé

29. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare prstov s mandľovými nechtami, ozdobené malinovým džemom pripomínajúcim krv, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Halloweenske prsty: Maslové sušienky s mandľovými nechtami a krvavým džemom

29. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s bielkovým krémom v tvare duchov a čokoládovými očkami, naaranžované na drevenom stole s malou tekvicou a pavúkom v pozadí.
Kuchyňa

Halloween cupcakes s duchmi: Čokoládové mafiny s bielkovým krémom

28. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare lebky s vytlačenými detailmi očí a zubov, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Strašidelné lebkové sušienky: Jednoduché maslové keksíky na Halloween

28. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s maslovým krémom, preliate červeným malinovým džemom pripomínajúcim krv, ozdobené realistickými cukrovými očami, naaranžované s tekvicou a pavúkom.
Kuchyňa

Strašidelné cupcakes s očami: Čokoládové muffiny s malinovou krvou

28. októbra 2025
Tekvicový cheesecake s čokoládovou pavučinou na vrchu, položený na hnedý tanier, s dekoráciami pavúkov, duchov a malej tekvice v pozadí.
Kuchyňa

Helloween tekvicový cheesecake: Jemný, krémový a ideálny na jeseň

27. októbra 2025
Halloweenske čokoládové brownies ozdobené duchom, pavučinou, nápisom RIP a cukrovými očami, podávané na papieri s mini tekvičkami v pozadí.
Kuchyňa

Halloween Brownies: Strašidelne dobré a čokoládovo vláčne

27. októbra 2025
Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu
Kuchyňa

Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu

15. októbra 2025
Jesenný food flatlay: miska ovsenej kaše s jablkom, orechmi a granátovým jablkom, šálka čaju s plátkom pomaranča, figy, jablko, lieskovce a jesenné listy na drevenom stole
Kuchyňa

Styling jesenných raňajok: Ovsená kaša, čaj a ovocie ako z časopisu

15. októbra 2025
Návštevníci sa ponárajú do digitálnej rekonštrukcie Tutanchamonovej hrobky počas imerznej výstavy v Bratislave.
Kultúra

Presne pred 103 rokmi objavili Tutanchamonovu hrobku: Poklady faraóna môžete vidieť aj na Slovensku

5. novembra 2025
Skupina INEKAFE v ateliéri počas fotenia, členovia kapely pózujú v uvoľnenej atmosfére v čiernobielom prevedení.
Hudba

INEKAFE dojímajú novinkou Keď odchádza niekto. Vratko Rohoň venoval skladbu svojim starým rodičom

31. októbra 2025
Obálky kníh novembra – Emočný tréning, Alchemised, Cesta šamana, Vianoce na zamatových labkách a H od Bernarda Miniera na jesennom pozadí.
Titulka

Najlepšie knihy novembra: Príbehy, ktoré vás zmenia, rozosmejú aj dojmú

30. októbra 2025
Halloweenska dekorácia kostlivca v klobúku v osvetlenom parku Wonderland.
Kultúra

Zábavný park Wonderland sa mení na svet plný duchov, strašidiel a kúziel

30. októbra 2025
Žena pózuje v rozsvietenom svetelnom lietadle počas výstavy Story of Lights.
Kultúra

Rozžiarené Slovensko: Európsky projekt Story of Lights prináša magické svetelné príbehy do Komárna a Serede

27. októbra 2025
REKLAMA
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909
LIFEZONE.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt