Najlepšia jahodová bublanina je úžasný dezert, ktorý si zamiluje celá rodina. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú jednoduchý a rýchly spôsob, ako pripraviť chutný koláč plný čerstvých jahôd. Naša jahodová bublanina je nielen lahodná, ale aj veľmi ľahká na prípravu. Perfektne sa hodí na rodinné oslavy, pikniky, alebo ako sladké pokušenie ku káve. Vyskúšajte náš recept a vychutnajte si sladké potešenie z domáceho pečenia.
Ingrediencie
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček krupicového cukru
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 2 hrnčeky čerstvých jahôd
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech alebo formu na pečenie, ktorú vymastíte a vysypete múkou.
- V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
- Pridajte vajcia, mlieko a olej a všetko dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
- Cesto nalejte do pripravenej formy a rovnomerne ho rozotrite.
- Na vrch cesta rozložte čerstvé jahody. Jahody môžu byť celé alebo nakrájané na menšie kúsky.
- Vložte formu do predhriatej rúry a pečte približne 30-40 minút, alebo kým nie je bublanina pekne zlatistá a prepečená. Skúška špáradlom vám pomôže zistiť, či je cesto upečené – ak je špáradlo po vytiahnutí čisté, bublanina je hotová.
- Po upečení nechajte bublaninu trochu vychladnúť, potom ju nakrájajte na kocky a podávajte. Môžete ju posypať práškovým cukrom pre krajší vzhľad.
Vychutnajte si tento jednoduchý a chutný recept na najlepšiu jahodovú bublaninu, ktorý sa stane obľúbeným v každej domácnosti.