Milujete banány a chcete ich využiť v sladkom recepte? Tento recept na banánové muffiny je pre vás! Banánové muffiny sú ideálnym riešením, keď máte doma prezreté banány, ktoré už nikto nechce jesť. Banánové muffiny sú nielen chutné, ale aj zdravšie vďaka prirodzenej sladkosti banánov. Tento recept je jednoduchý a rýchly, takže si môžete vychutnať čerstvé muffiny už za niekoľko minút. Sú skvelé na raňajky, desiatu alebo ako sladká pochúťka počas dňa.
Ingrediencie
- 2 zrelé banány
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1/4 hrnčeka roztopeného masla
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 1/2 hrnčeka nasekaných orechov alebo čokoládových kúskov (voliteľné)
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si formu na muffiny, ktorú vyložíte papierovými košíčkami.
- Vo veľkej mise rozmačkajte banány vidličkou, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
- Pridajte cukor, roztopené maslo, vajce a vanilkový extrakt k rozmačkaným banánom a dobre premiešajte.
- V inej mise zmiešajte suché ingrediencie: múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
- Postupne pridávajte suché ingrediencie k banánovej zmesi, striedavo s mliekom. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja, ale nie príliš dlho.
- Jemne vmiešajte nasekané orechy alebo čokoládové kúsky, ak ich používate.
- Naplňte formičky na muffiny cestom do 2/3 ich kapacity.
- Pečte v predhriatej rúre približne 20-25 minút, alebo kým nebudú muffiny zlatohnedé a špajdla zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
- Nechajte muffiny vychladnúť vo forme 5 minút, potom ich preneste na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
Banánové muffiny sú teraz pripravené na podávanie. Užite si ich ešte teplé alebo ich uskladnite na neskôr. Tento recept je skvelý na experimentovanie, takže neváhajte pridať svoje obľúbené prísady a vytvoriť si vlastnú verziu. Dobrú chuť!