Najlepšie Muffiny s Tvarohom sú ideálnym spôsobom, ako potešiť seba i svoju rodinu. Tento recept kombinuje vláčnosť tvarohu s jemnou sladkosťou, čím vytvára neodolateľné muffiny, ktoré sú skvelé na raňajky, desiatu alebo ako lahodný dezert. Tvaroh pridáva muffinom výživnú hodnotu a jedinečnú textúru, ktorá ich odlišuje od tradičných muffinov. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to!
Ingrediencie
- 2 šálky hladkej múky
- 1 šálka kryštálového cukru
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 šálka tvarohu
- 1/2 šálky rastlinného oleja
- 2 veľké vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 šálky mlieka
- 1 šálka čerstvého alebo mrazeného ovocia (napr. maliny, čučoriedky)
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si muffinovú formu, ktorú vyložíte papierovými košíčkami alebo vymažete olejom.
- V jednej miske zmiešajte suché ingrediencie: hladkú múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
- V druhej miske vyšľahajte mokré ingrediencie: tvaroh, olej, vajcia, vanilkový extrakt a mlieko, kým sa všetky zložky dobre nespoja.
- Postupne pridávajte suché ingrediencie do mokrej zmesi a jemne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto. Neprešľahávajte.
- Opatrne vmiešajte čerstvé alebo mrazené ovocie do cesta.
- Lyžicou plňte košíčky v muffinovej forme do 3/4 ich kapacity.
- Pečte v predhriatej rúre približne 20-25 minút, alebo kým nie sú muffiny zlatisté a špáradlo zapichnuté do stredu muffinu nevyjde čisté.
- Nechajte muffiny vychladnúť na mriežke a podávajte.
Tieto muffiny s tvarohom sú skvelou voľbou pre všetkých milovníkov pečenia. Vyskúšajte ich ešte dnes a nechajte sa uniesť ich jemnou a lahodnou chuťou!