• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
utorok, 1 júla, 2025
No Result
View All Result
LIFEZONE.sk
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Rezeň z diviny, tradičný slovenský recept na lahodný divinový rezeň

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
23. júna 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Pripravte si chutný rezeň z diviny podľa tradičného slovenského receptu, ktorý vás očarí svojou nezameniteľnou chuťou a jemnosťou. Tento recept je ideálny pre milovníkov diviny a tých, ktorí chcú skúsiť niečo nové a originálne. Rezeň z diviny je skvelým spôsobom, ako spestriť svoj jedálniček a potešiť svojich blízkych. Nasledujte náš podrobný návod a pripravte si tento delikátny pokrm krok za krokom.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 4 plátky diviny (srnčie, jelenie alebo diviačie mäso)
  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 200 g strúhanky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • 200 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 100 ml rastlinného oleja
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (petržlenová vňať, tymián)

Postup

  1. Príprava mäsa: Plátky diviny jemne naklepte medzi dvoma listami potravinovej fólie, aby ste dosiahli rovnomernú hrúbku. Potom ich osolte a okoreňte čiernym korením z oboch strán.
  2. Marinovanie: Mäso vložte do misy, pridajte prelisovaný cesnak a zalejte mliekom. Nechajte marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, najlepšie však cez noc, aby mäso získalo jemnosť a výraznú chuť.
  3. Obaľovanie: Pripravte si tri plytké taniere. Do prvého dajte hladkú múku, do druhého rozšľahané vajcia s trochou soli a do tretieho strúhanku. Plátky mäsa postupne obaľte najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Obalené rezne jemne pritlačte, aby strúhanka dobre držala.
  4. Smaženie: Na panvici rozohrejte maslo s rastlinným olejom. Keď je tuk dostatočne horúci, vložte doň obaľované rezne a smažte ich z oboch strán do zlatohneda. Každú stranu smažte približne 4-5 minút, kým nebudú mäkké a šťavnaté.
  5. Podávanie: Hotové rezne preložte na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný tuk. Podávajte s citrónovými plátkami a ozdobte čerstvými bylinkami. Ako prílohu môžete podávať zemiakový šalát, zemiakovú kašu alebo čerstvú zeleninovú šalát.

Vychutnajte si tento výnimočný rezeň z diviny, ktorý vás svojou chuťou prenesie do slovenskej prírody a poteší vaše chuťové poháriky. Prajeme vám dobrú chuť!

★★★★★ (4.9/5 z 35 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Hobby

Dáma z Montparnassu: Príbeh Simone de Beauvoir, ktorý otriasol Parížom aj svetom

Existujú knihy, ktoré vás nielen prenesú do iného obdobia, ale vás zároveň prinútia premýšľať o slobode, láske a sile individuality....

Read moreDetails

Táto kniha vás môže zachrániť: Prečo by ste mali spoznať rady najpopulárnejšieho chirurga na TikToku

Spev zlomeného mesiaca je krvavá jazda, ktorá vám zlomí srdce a už ho nikdy nedá dokopy

Prechádzka v parku, ktorá vás zmení navždy

Na čo nezabudnúť pri príprave auta na cestu na dovolenku?

Na čo sa zamerať pri výbere vhodného kancelárskeho stola?

Základné princípy a aspekty bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

Čo musí nádejný poľovník spĺňať a urobiť pre získanie zbrojného preukazu?

Kam sa vybrať na samozber? Prehľad najlepších sadov s marhuľami na Slovensku v roku 2025

Art Film 2025 priniesol do Košíc filmové emócie, ocenenia aj nové výzvy

REKLAMA

Beats for Love: Najväčší tanečný festival strednej Európy prináša svetové show a nový vesmír zážitkov

Titanic očaril Slovákov: Originálne artefakty, príbehy pasažierov a zážitok, ktorý vás prenesie v čase

Lestival 2025 v Dolnej Krupej: Rozprávkový festival plný fantázie, hudby a dobrodružstiev

Lucie štartuje novú éru: Nový spevák, nové skladby a veľké plány

Letné outfity pre ženy nad 30: Štýl, v ktorom sa budete cítiť skvele

Letné čítanie pre deti plné záhad, jednorožcov a mimozemšťanov

Unikátny zážitok: Výstava Titanic v Bratislave vás vezme priamo na palubu legendy

Rock pod Kameňom mení domov: Prichádza najväčší ročník v histórii

Samozber jahôd na Slovensku v roku 2025: Kde a kedy si môžete nazbierať čerstvé jahody?

Google Discover prichádza na počítače: Nová éra objavovania obsahu sa rozbieha

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909