Super polievka je skvelý spôsob, ako si dopriať výživné a chutné jedlo, ktoré je rýchle na prípravu a plné zdravých ingrediencií. Tento recept na super polievku kombinuje rôzne druhy zeleniny, bylinky a koreniny, čím vytvára dokonale harmonickú chuť. Polievka je ideálna na zahriatie počas chladných dní alebo ako ľahká večera. Nasledujte náš jednoduchý postup a pripravte si túto super polievku, ktorá vás ohromí svojou jednoduchosťou a lahodnosťou.
Ingrediencie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 veľká cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 zelerové stonky, nakrájané na malé kúsky
- 1 veľká paprika, nakrájaná na kocky
- 1 cuketa, nakrájaná na polmesiačiky
- 1 konzerva (400 g) nakrájaných paradajok
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 čajová lyžička sušeného tymianu
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 šálka čerstvého špenátu
- 1 konzerva (400 g) bielych fazúľ, scedených a prepláchnutých
- 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- V hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezozlatne, približne 5 minút.
- Pridajte nakrájanú mrkvu, zeler, papriku a cuketu. Varte ďalších 5-7 minút, až kým zelenina mierne nezmäkne.
- Pridajte nakrájané paradajky spolu so šťavou, zeleninový vývar, sušený tymian a oregano. Dochutíme soľou a čiernym korením. Priveďte polievku k varu, potom znížte teplotu a nechajte ju jemne variť asi 20 minút, kým zelenina úplne nezmäkne.
- Pridajte čerstvý špenát a scedené biele fazule. Varíme ešte 5 minút, kým sa špenát nezvädne a fazule sa neprehrejú.
- Polievku podávajte horúcu, posypanú nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Táto super polievka je nielen chutná, ale aj plná vitamínov a minerálov, ktoré podporia vaše zdravie. Vyskúšajte tento recept ešte dnes a presvedčte sa sami, aká je jednoduchá na prípravu a zároveň vynikajúca.