LIFEZONE.sk
piatok, 13 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Vynikajúci recept na zázvorový cheesecake s hruškami

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
22. júna 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Túžite po lahodnom dezerte, ktorý spojí pikantnú chuť zázvoru s jemnou sladkosťou hrušiek? Vyskúšajte náš zázvorový cheesecake s hruškami! Tento dezert je dokonalou kombináciou krémovej konzistencie cheesecaku a sviežej chuti ovocia. Skvelo sa hodí na každú príležitosť, či už ide o rodinnú oslavu alebo pokojný večer doma. S naším podrobným receptom zvládnete prípravu tohto úžasného koláča bez problémov.

REKLAMA

Ingrediencie

Korpus

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g masla, roztopeného

Plnka

  • 500 g smotanového syra
  • 200 g cukru
  • 3 veľké vajcia
  • 2 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 200 ml kyslej smotany

Poleva

  • 4 hrušky, olúpané a nakrájané na plátky
  • 50 g cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička mletej škorice

Postup

  1. Príprava korpusu: Predhrejte rúru na 180 °C. Maslové sušienky rozdrvte na jemné omrvinky a zmiešajte ich s roztopeným maslom. Zmes vtlačte na dno tortovej formy s priemerom 23 cm a dobre ju utlačte. Pečte v predhriatej rúre približne 10 minút, potom nechajte vychladnúť.
  2. Príprava plnky: V miske vyšľahajte smotanový syr s cukrom do hladkej hmoty. Postupne pridávajte vajcia, jedno po druhom, a stále šľahajte. Pridajte nastrúhaný zázvor a vanilkový extrakt. Nakoniec jemne vmiešajte kyslú smotanu. Hotovú plnku nalejte na predpečený korpus.
  3. Pečenie cheesecaku: Formu s plnkou vložte do rúry predhriatej na 160 °C a pečte približne 50-60 minút, alebo kým nebude stred cheesecaku pevný. Po upečení nechajte cheesecake úplne vychladnúť a potom ho vložte aspoň na 4 hodiny do chladničky, najlepšie však cez noc.
  4. Príprava polevy: Na panvici zmiešajte nakrájané hrušky s cukrom, citrónovou šťavou a mletou škoricou. Varíme na strednom ohni, kým hrušky nezmäknú a nevytvoria sirupovú zmes. Nechajte vychladnúť.
  5. Dokončenie cheesecaku: Pred podávaním rozložte hruškovú zmes rovnomerne na povrch cheesecaku. Polevu môžete pripraviť aj deň vopred a cheesecake s ňou ozdobiť až tesne pred servírovaním.

Váš zázvorový cheesecake s hruškami je pripravený na servírovanie. Dobrú chuť!

★★★★☆ (4.4/5 z 48 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909