Kuchyňa

Ako pripraviť bublaninu s rebarborou a zázvorom, jedinečný dezert

Recept

Bublanina s rebarborou a zázvorom je výnimočný dezert, ktorý spojí osviežujúcu kyslosť rebarbory s pikantnou vôňou zázvoru. Tento koláč je ideálny na jar a v skorom lete, kedy je rebarbora najšťavnatejšia. Zázvor dodáva nečakanú, no príjemnú chuť, ktorá výborne dopĺňa rebarboru a robí tento koláč nezabudnuteľným.

Ingrediencie

  • 300 g rebarbory, nakrájanej na kúsky
  • 2 čajové lyžičky čerstvého zázvoru, nastrúhaného
  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli

Postup

  1. Príprava rebarbory a zázvoru: Rebarboru umyte, odstráňte listy a nakrájajte na malé kúsky. Zázvor ošúpte a nastrúhajte na jemno. Rebarboru zmiešajte so zázvorom a nechajte stáť, kým pripravujete cesto.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Potom pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte pripravenú zmes rebarbory a zázvoru. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–45 minút, kým bublanina nebude zlatistá a pevná na dotyk.
  4. Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho posypte práškovým cukrom a podávajte. Bublanina s rebarborou a zázvorom je vynikajúca teplá aj studená.

Tento recept na bublaninu s rebarborou a zázvorom je skvelým spôsobom, ako privítať jarné a letné mesiace s unikátnym a chutným dezertom, ktorý osvieži každú príležitosť.

Populárne články

To Top