LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Ako pripraviť bublaninu s rebarborou a zázvorom, jedinečný dezert

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
15. apríla 2024
in Kuchyňa
Recept

Recept

Bublanina s rebarborou a zázvorom je výnimočný dezert, ktorý spojí osviežujúcu kyslosť rebarbory s pikantnou vôňou zázvoru. Tento koláč je ideálny na jar a v skorom lete, kedy je rebarbora najšťavnatejšia. Zázvor dodáva nečakanú, no príjemnú chuť, ktorá výborne dopĺňa rebarboru a robí tento koláč nezabudnuteľným.

Ingrediencie

  • 300 g rebarbory, nakrájanej na kúsky
  • 2 čajové lyžičky čerstvého zázvoru, nastrúhaného
  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli

Postup

  1. Príprava rebarbory a zázvoru: Rebarboru umyte, odstráňte listy a nakrájajte na malé kúsky. Zázvor ošúpte a nastrúhajte na jemno. Rebarboru zmiešajte so zázvorom a nechajte stáť, kým pripravujete cesto.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Potom pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte pripravenú zmes rebarbory a zázvoru. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–45 minút, kým bublanina nebude zlatistá a pevná na dotyk.
  4. Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho posypte práškovým cukrom a podávajte. Bublanina s rebarborou a zázvorom je vynikajúca teplá aj studená.

Tento recept na bublaninu s rebarborou a zázvorom je skvelým spôsobom, ako privítať jarné a letné mesiace s unikátnym a chutným dezertom, ktorý osvieži každú príležitosť.

★★★★☆ (4.2/5 z 41 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!

Vybranéčlánky

Tanier plný tradičných vianočných koláčikov ozdobených bielou polevou, obklopený vianočnými ozdobami, škoricou a sušenými pomarančmi. Ruka siaha po hviezdičkovom koláčiku.

Vyprážaný kapor v trojobale – Tradičný recept na vianočný hlavný chod

Recept

Domáci bazový sirup, vôňa letných dní vo vašej kuchyni

Recept

Recept na bohatú zeleninovú polievku s domácimi haluškami, útulné potešenie pre chladné dni

Tipy na pečenie chleba pre začiatočníkov, ako upiecť dokonalý chlieb doma

Tipy na pečenie chleba pre začiatočníkov, ako upiecť dokonalý chlieb doma

Tags: Jarný DezertLetný KoláčOsviežujúca KyslosťPikantná VôňaPríprava BublaninyTeplý KoláčUnikátny DezertVynikajúca Chuť

Ďalšie články

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Vstúpiť do lesa neznamená len nadýchnuť sa čerstvého vzduchu. Môže to byť aj začiatok dobrodružstva, ktoré vedie k chutným a...

Read moreDetails
Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Read moreDetails
Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Read moreDetails
Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Read moreDetails
Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Read moreDetails
Kuchyňa

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

Read moreDetails
Kuchyňa

Čo jesť na Zelený štvrtok, ak si chcete pochutnať a zároveň uctiť tradíciu

Zelený štvrtok je jedným z najvýznamnejších dní Veľkonočného týždňa, ktorý v kresťanskej tradícii pripomína Poslednú večeru Ježiša Krista s apoštolmi....

Read moreDetails
Kuchyňa

Objavte tie najlepšie veľkonočné recepty, ktoré voňajú slovenskou tradíciou

Veľká noc na Slovensku je viac než len sviatok – je to čas, keď sa celá rodina stretne pri jednom...

Read moreDetails
Kapustová polievka na chudnutie v bielej miske, ozdobená čerstvými bylinkami.
Kuchyňa

Kapustová polievka na chudnutie: Zázračný recept alebo len ďalší diétny mýtus?

Kapustová polievka na chudnutie je fenomén, ktorý už desaťročia láka tisícky ľudí túžiacich po štíhlejšej postave. Predstava, že môžete v...

Read moreDetails
Čerstvé listy medvedieho cesnaku položené na drevenej doske v kuchyni, pripravené na spracovanie.
Kuchyňa

Medvedí cesnak v chladničke: Koľko vydrží čerstvý a ako predĺžiť jeho trvanlivosť?

S príchodom jari sa lesy a trhy opäť napĺňajú aromatickým medvedím cesnakom. Táto jedinečná bylina je známa nielen svojou intenzívnou...

Read moreDetails
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909