LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Jahodové chutney, pikantná omáčka, skvelá k mäsu

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
25. apríla 2024
Recept

Recept

Jahodové chutney je vynikajúcou pikantnou omáčkou, ktorá dodá jedinečný charakter rôznym mäsovým pokrmom, ako sú grilované steak, pečené kuracie prsia alebo dokonca panenka. Toto chutney kombinuje sladkosť jahôd s pikantnými a korenistými prvkami, čím vytvára zaujímavý kontrast, ktorý obohatí chuťový profil vášho jedla. Je to skvelý spôsob, ako pridať trochu extra šmrnc vašim tradičným receptom a je ideálny na letné grilovačky alebo ako špeciálny doplnok k elegantnej večeri.

Ingrediencie

  • 400 g čerstvých jahôd, nakrájaných na malé kúsky
  • 1 stredne veľká cibuľa, nadrobno nakrájaná
  • 1 červená paprika, nadrobno nakrájaná
  • 100 g hnedého cukru
  • 150 ml jablčného octu
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1 čajová lyžička mletej kurkumy
  • 1 čajová lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 malý čerstvý chilli paprička, nadrobno nakrájaná (voliteľné pre extra pikantnosť)

Postup

  1. Príprava ingrediencií: Vo veľkej panvici na stredne silnom ohni zahrejte jablčný ocot spolu s hnedým cukrom. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, červenú papriku a chilli papričku. Varte, kým zmes nezačne bublať, potom znížte teplotu.
  2. Varíme chutney: Do panvice pridajte nakrájané jahody, škoricu, kurkumu, mleté čierne korenie a soľ. Pomaly varíme na nízkej teplote približne 30 minút, kým zmes nezhustne a nevznikne vám husté, jamovité chutney. Počas varenia pravidelne miešajte, aby sa zmes nepripálila.
  3. Dokončenie a uskladnenie: Hotové chutney odstavte z ohňa a nechajte ho vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ho môžete preložiť do sterilizovaných pohárov a uchovávať v chladničke. Chutney je najlepšie, keď môže chutne odpočívať aspoň 24 hodín, aby sa chute stihli prepojiť a rozvinúť.

Jahodové chutney je perfektným doplnkom k rôznym mäsovým jedlám, poskytuje zaujímavú chuť a je skvelým spôsobom, ako oživiť vaše gastronomické zážitky. Tento recept je jednoduchý, rýchly a zaručene prinesie úsmev na tváre vašich hostí.

★★★★☆ (4.3/5 z 58 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!

Ďalšie články

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

ZMOS si pripomína Deň Európy, členstvo v EÚ považujú za viac než len symboliku

Nemá žiadnu právomoc kritizovať suverénneho premiéra, ohradil sa Fico voči výroku europoslankyne Kallasovej

Matovič, Mikulec a Grendel navštívili Kyjev. Slovensko nie je len Fico, vyhlásil Matovič – VIDEO

Fico sa stretol v Moskve s Putinom, potvrdenie vďačnosti osloboditeľom považuje za vlasteneckú povinnosť – FOTO

Ministerstvo vnútra ide za milióny eur vymieňať počítače. Je to investícia do štátu aj systému, vyhlásil Šutaj Eštok

SaS žiada o verejné vypočutie kandidátov na post generálneho riaditeľa STVR

Vatikán zverejnil program pápeža Leva XIV. Prezradil aj dátum inauguračnej omše, bude už čoskoro

Americký prezident sa chce stretnúť s „fantastickou“ Ursulou von der Leyenovou

V Košiciach po druhýkrát udelili cenu PRO URBE. Prevzal ju arcibiskup Bober

Novozvolený pápež Lev XIV. plánoval ešte ako kardinál navštíviť Slovensko, konkláve plány zmenilo

  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909