LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Ako pripraviť bublaninu s rebarborou a zázvorom, jedinečný dezert

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
15. apríla 2024
Recept

Recept

Bublanina s rebarborou a zázvorom je výnimočný dezert, ktorý spojí osviežujúcu kyslosť rebarbory s pikantnou vôňou zázvoru. Tento koláč je ideálny na jar a v skorom lete, kedy je rebarbora najšťavnatejšia. Zázvor dodáva nečakanú, no príjemnú chuť, ktorá výborne dopĺňa rebarboru a robí tento koláč nezabudnuteľným.

Ingrediencie

  • 300 g rebarbory, nakrájanej na kúsky
  • 2 čajové lyžičky čerstvého zázvoru, nastrúhaného
  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli

Postup

  1. Príprava rebarbory a zázvoru: Rebarboru umyte, odstráňte listy a nakrájajte na malé kúsky. Zázvor ošúpte a nastrúhajte na jemno. Rebarboru zmiešajte so zázvorom a nechajte stáť, kým pripravujete cesto.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Potom pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte pripravenú zmes rebarbory a zázvoru. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–45 minút, kým bublanina nebude zlatistá a pevná na dotyk.
  4. Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho posypte práškovým cukrom a podávajte. Bublanina s rebarborou a zázvorom je vynikajúca teplá aj studená.

Tento recept na bublaninu s rebarborou a zázvorom je skvelým spôsobom, ako privítať jarné a letné mesiace s unikátnym a chutným dezertom, ktorý osvieži každú príležitosť.

★★★★☆ (4.2/5 z 41 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
Tags: Jarný DezertLetný KoláčOsviežujúca KyslosťPikantná VôňaPríprava BublaninyTeplý KoláčUnikátny DezertVynikajúca Chuť

Ďalšie články

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

Starostu Petržalky na mimoriadnom zastupiteľstve podporili aj obyvatelia – VIDEO

Exminister Gál na súde opätovne poprel vinu a odmietol odpovedať na otázky prokurátora aj sudcu

Umelci sa otvoreným listom obrátili na Pellegriniho, žiadajú ho o zásah proti Gustávovi Murínovi

Policajt, ktorý v Košiciach bezdôvodne zabil muža bez domova, spoznal svoj trest

Nová identita: CRIVIT na ceste stať sa najsilnejšou značkou pohybu v Európe

  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909