LIFEZONE.sk
utorok, 17 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Ako pripraviť tradičnú slepačiu polievku, starý rodinný recept

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
14. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Slepačia polievka je známa pre svoje uzdravujúce účinky a je často nazývaná „prírodným antibiotikom“. Je to jedlo, ktoré prežilo generácie a naďalej sa podáva v domácnostiach po celom svete ako útulná a potešujúca pochúťka. V tomto recepte sa zameriavame na tradičnú metódu prípravy, ktorá využíva pomalé varenie na vyťaženie maximum chuti a výživy z jednoduchých, ale výživných ingrediencií. Táto slepačia polievka je ideálna pre dni, keď potrebujete zahriať telo aj dušu, a je dokonalým spôsobom, ako premeniť jednoduché suroviny na obohatený a sýty pokrm.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 1 celá sliepka alebo kura (asi 1,5 kg)
  • 2 veľké mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 stredné petržlenové korene, nakrájané na kolieska
  • 1 veľká cibuľa, pokrájaná na štvrtiny
  • 3 strúčiky cesnaku, celé, neolúpané
  • 1/2 šálky nakrájaného petržlenovej vňate
  • 2 bobkové listy
  • 1 čajová lyžička čierneho celého korenia
  • 1 čajová lyžička soli (alebo podľa chuti)
  • 2 litre vody

Postup

  1. Príprava slepačej: Sliepku dôkladne umyte pod tečúcou vodou a vložte do veľkého hrnca. Pridajte dostatočné množstvo vody, aby bola slepačka úplne ponorená. Privediete k varu a zmiernite teplotu tak, aby voda len ľahko vrela.
  2. Pridanie zeleniny a korenia: Do hrnca pridajte mrkvy, petržlenový koreň, cibuľu, cesnak, bobkové listy, celé čierne korenie a soľ. Varte na miernom ohni približne 2 až 3 hodiny, alebo kým nie je mäso z kurčaťa mäkké a vývar nezíska bohatú chuť. Počas varenia odstraňujte penu, ktorá sa môže tvoriť na povrchu.
  3. Dokončenie a podávanie: Keď je mäso mäkké a vývar chutný, sliepku vyberte z hrnca, oddelite mäso od kostí a vráťte mäso späť do polievky. Pridajte nakrájanú petržlenovú vňať pre sviežu chuť a zohrejte polievku pred podávaním.

Podávajte teplú, najlepšie s kúskom čerstvého chleba alebo krutónmi na zlepšenie chuťového zážitku. Táto tradičná slepačia polievka nie len zahreje, ale aj zasýti, a je dokonalou voľbou pre pohodový rodinný obed alebo večeru. Dobrú chuť!

★★★★☆ (4.3/5 z 39 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909