Jablková bublanina so škoricou je nadýchaný a voňavý dezert, ktorý v sebe spája chutné jablká a aromatickú škoricu. Tento koláč je perfektný na jesenné a zimné obdobie, ale môžete ho pripraviť kedykoľvek počas roka ako potešenie pre vašich blízkych. Ideálne sa hodí k popoludňajšej káve alebo ako sladká pochúťka na rodinné oslavy.
Ingrediencie
- 4 stredne veľké jablká
- 250 g hladkej múky
- 200 g cukru
- 150 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 3 veľké vajcia
- 2 čajové lyžičky mletej škorice
- 1 balíček kypriaceho prášku
- štipka soli
Postup
- Príprava jabĺk: Jablká ošúpte, vykrojte jadierka a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky. Plátky jabĺk posypte škoricou a nechajte ich chvíľu odstáť, aby sa prepojili chute.
- Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Potom postupne vmiešajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte pripravené škoricové jablká. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–45 minút, kým bublanina nezhnedne a nebude pevná na dotyk.
- Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho posypte ďalšou škoricou alebo práškovým cukrom a podávajte. Jablková bublanina so škoricou je vynikajúca teplá aj studená.
Tento recept na jablkovú bublaninu so škoricou je ideálnym riešením, ako využiť sezónne ovocie a pridať trochu sladkej rozmanitosti do vášho jedálnička.