Preskočiť na obsah

Ako pripraviť úžasnú jablkovú bublaninu so škoricou, jednoduchý recept

Recept
REKLAMA

Jablková bublanina so škoricou je nadýchaný a voňavý dezert, ktorý v sebe spája chutné jablká a aromatickú škoricu. Tento koláč je perfektný na jesenné a zimné obdobie, ale môžete ho pripraviť kedykoľvek počas roka ako potešenie pre vašich blízkych. Ideálne sa hodí k popoludňajšej káve alebo ako sladká pochúťka na rodinné oslavy.

Ingrediencie

  • 4 stredne veľké jablká
  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 3 veľké vajcia
  • 2 čajové lyžičky mletej škorice
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • štipka soli

Postup

  1. Príprava jabĺk: Jablká ošúpte, vykrojte jadierka a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky. Plátky jabĺk posypte škoricou a nechajte ich chvíľu odstáť, aby sa prepojili chute.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Potom postupne vmiešajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte pripravené škoricové jablká. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–45 minút, kým bublanina nezhnedne a nebude pevná na dotyk.
  4. Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho posypte ďalšou škoricou alebo práškovým cukrom a podávajte. Jablková bublanina so škoricou je vynikajúca teplá aj studená.

Tento recept na jablkovú bublaninu so škoricou je ideálnym riešením, ako využiť sezónne ovocie a pridať trochu sladkej rozmanitosti do vášho jedálnička.

REKLAMA
Zdielať tento článok

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.