LIFEZONE.sk
pondelok, 16 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Čerešňová bublanina, jednoduchý a tradičný recept

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
14. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Čerešňová bublanina je klasický český a slovenský dezert, ktorý je obľúbený najmä počas letnej sezóny, keď sú čerešne najšťavnatejšie a najsladšie. Tento ľahký, vzdušný koláč je ideálny na rodinné stretnutia alebo len tak na popoludňajšiu kávu. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, a zároveň poskytuje dostatok priestoru na kreativitu – môžete použiť rôzne druhy ovocia podľa sezóny alebo osobnej preferencie. Vyznačuje sa nadýchaným cestom s bohatou ovocnou vrstvou, ktorá po upečení krásne zacukruje. Pripravte si tento tradičný recept, ktorý vás zavedie späť do čias vašej babičky.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 500 g čerešní, vykôstkovaných
  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 100 g masla, rozpusteného
  • 4 veľké vajcia
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Práškový cukor na posypanie (voliteľné)
  • Štipka soli

Postup

  1. Predhrievanie rúry a príprava formy: Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. Tortovú formu (alebo hlboký plech) vymažte maslom a vysypte múkou, aby sa koláč ľahko vyklopil.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridávajte rozpustené maslo a mlieko, neustále miešajte. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a soľou, a pomaly ju všiepte do vaječnej zmesi, aby ste vytvorili hladké cesto.
  3. Pridanie ovocia: Čerešne rovnomerne rozložte na dno pripravenej formy. Cesto nalijte na čerešne a uistite sa, že ovocie je úplne pokryté.
  4. Pečenie: Pečte v predhriatej rúre približne 40-45 minút alebo kým vrch nezhnedne a tester (napríklad špajdľa) nevyjde čistý.
  5. Servírovanie: Nechajte bublaninu niekoľko minút vychladnúť v forme, potom ju vyklopte na servírovaciu tácku. Posypte práškovým cukrom a podávajte teplú alebo vychladnutú.

Tento jednoduchý a lahodný recept na čerešňovú bublaninu sa stane rýchlo obľúbeným v každej domácnosti. Vychutnajte si sladkú chuť leta s každým sústom!

★★★★☆ (4.4/5 z 31 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909