Preskočiť na obsah

Domáci mango džem, exotický doplnok pre vaše raňajky a dezerty

Recept
REKLAMA

Mango džem je krásne sladká a tropická pochúťka, ktorá prenesie chuť leta do vášho domova počas celého roka. Tento džem kombinuje sladkosť zrelého manga s jemným kyslastým nádychom, vytvárajúc neodolateľný doplnok k toastom, jogurtu alebo ako náplň do koláčov a palaciniek. Pripraviť si mango džem je jednoduché a môžete si byť istí, že výsledok bude oveľa chutnejší a zdravší ako akýkoľvek obchodný džem.

Ingrediencie

  • 1 kg zrelého manga, olúpaného a nakrájaného na kúsky
  • 500 g kryštálového cukru
  • Šťava z 2 veľkých limetiek

Postup

  1. Príprava manga: Najprv mango ošúpte, odstráňte kôstku a nakrájajte dužinu na menšie kúsky. Ak máte radi hladší džem, manga môžete pred varením rozmixovať.
  2. Varenie džemu: V hrnci zmiešajte pripravené kúsky manga, cukor a limetkovú šťavu. Nechajte zmes približne 10 minút odstáť, aby mango začalo púšťať šťavu a cukor sa začal rozpúšťať. Následne zohrejte na strednom ohni a varíte, kým nezačne zmes vrieť. Potom znížte teplotu a nechajte džem bublať na miernom ohni asi 30-40 minút, kým nezhustne. Počas varenia pravidelne miešajte a odstraňujte akúkoľvek penu, ktorá sa tvorí na povrchu.
  3. Sterilizácia pohárov: Počas varenia džemu sterilizujte poháre vyvarením vo vode alebo zahriatím v rúre na 100°C na 10 minút.
  4. Plnenie pohárov: Hotový horúci džem ihneď naplňte do sterilizovaných pohárov. Naplňte takmer po okraj, utrite okraje, pevne uzavrite viečkami, otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.

Tento mango džem je skutočnou pochúťkou, ktorá pridá exotický nádych k vašim obvyklým jedlám. Je to úžasný spôsob, ako využiť sezónne ovocie a vytvoriť lahodný, zdravý produkt, ktorý môžete užívať s rodinou alebo darovať ako milý darček.

REKLAMA
Zdielať tento článok

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.