Preskočiť na obsah

Exotická polievka zo sušených sliviek, ovocná delikatesa na každú príležitosť

Polievka zo sušených sliviek predstavuje neobvyklú, ale nesmierne chutnú variantu tradičných polievok. Tento recept kombinuje sladkosť sušených sliviek s hrejivými koreninami, čím vytvára jedinečný gurmánsky zážitok. Táto polievka môže slúžiť ako nevšedný predkrm alebo ako ľahký dezert, vďaka čomu je vynikajúcou voľbou pre rôzne gastronomické príležitosti.

Ingrediencie

  • 200 g sušených sliviek, predhodne namočených v teplej vode
  • 1 liter vody
  • 1 škorica v celej forme
  • 1 hviezdička badiánu
  • 2 PL medu
  • Štipka mletej škorice
  • Na ozdobu: smotana alebo mleté orechy

Postup

  1. Príprava sliviek: Sušené slivky namočte v teplej vode aspoň na 30 minút, ideálne dlhšie, aby zmäkli. Po namočení slivky scedíte, ale vodu si zachovajte na neskoršie použitie.
  2. Varenie polievky: Do hrnca pridajte liter vody spolu s namočenými slivkami, škoricou v celej forme a hviezdičkou badiánu. Varte na strednom ohni, kým zmes nezačne vrieť. Potom znížte teplotu a nechajte polievku pomaly variť asi 20 minút. Po tomto čase odstráňte škoricu a badián a pridajte med. Rozmixujte polievku ponorným mixérom do hladka.

Podávajte teplú alebo chladenú, ozdobenú lyžicou smotany alebo posypanú mletými orechmi a štipkou mletej škorice. Táto polievka zo sušených sliviek je nielen zaujímavá svojou chuťou, ale aj krásna na pohľad, a je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú netradičné gastronomické potešenie. Dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *