Polievka zo sušených sliviek predstavuje neobvyklú, ale nesmierne chutnú variantu tradičných polievok. Tento recept kombinuje sladkosť sušených sliviek s hrejivými koreninami, čím vytvára jedinečný gurmánsky zážitok. Táto polievka môže slúžiť ako nevšedný predkrm alebo ako ľahký dezert, vďaka čomu je vynikajúcou voľbou pre rôzne gastronomické príležitosti.
Ingrediencie
- 200 g sušených sliviek, predhodne namočených v teplej vode
- 1 liter vody
- 1 škorica v celej forme
- 1 hviezdička badiánu
- 2 PL medu
- Štipka mletej škorice
- Na ozdobu: smotana alebo mleté orechy
Postup
- Príprava sliviek: Sušené slivky namočte v teplej vode aspoň na 30 minút, ideálne dlhšie, aby zmäkli. Po namočení slivky scedíte, ale vodu si zachovajte na neskoršie použitie.
- Varenie polievky: Do hrnca pridajte liter vody spolu s namočenými slivkami, škoricou v celej forme a hviezdičkou badiánu. Varte na strednom ohni, kým zmes nezačne vrieť. Potom znížte teplotu a nechajte polievku pomaly variť asi 20 minút. Po tomto čase odstráňte škoricu a badián a pridajte med. Rozmixujte polievku ponorným mixérom do hladka.
Podávajte teplú alebo chladenú, ozdobenú lyžicou smotany alebo posypanú mletými orechmi a štipkou mletej škorice. Táto polievka zo sušených sliviek je nielen zaujímavá svojou chuťou, ale aj krásna na pohľad, a je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú netradičné gastronomické potešenie. Dobrú chuť!