Ponorte sa do tropických chutí s touto bublaninou s mangom a kokosovým mliekom. Tento dezert spája sladkú chuť zrelého manga s krémovosťou kokosového mlieka, vytvárajúc neodolateľný a osviežujúci koláč. Ideálny na letné oslavy alebo ako sladká pochúťka na akúkoľvek príležitosť.
Ingrediencie
- 2 zrelé mangá, nakrájané na kúsky
- 200 ml kokosového mlieka
- 250 g hladkej múky
- 200 g cukru
- 100 ml oleja
- 3 veľké vajcia
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- štipka soli
Postup
- Príprava manga: Mangá olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Rozložte kúsky manga do misky a ak chcete zvýrazniť ich chuť, môžete ich jemne posypať cukrom.
- Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a kokosové mlieko, neustále miešajte. Nakoniec pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte pripravené kúsky manga. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–45 minút, kým koláč nebude zlatistý a pevný na dotyk.
- Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho posypte práškovým cukrom alebo polejte ďalším kokosovým mliekom pre extra krémovosť. Bublanina s mangom a kokosovým mliekom je vynikajúca teplá aj studená.
Tento recept na bublaninu s mangom a kokosovým mliekom je skvelým spôsobom, ako pridať trochu exotiky do vašej kuchyne a užiť si sladké tropické chvíle.