LIFEZONE.sk
utorok, 17 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Granadiersky pochod, tradičný slovenský recept na jednoduchý a chutný pokrm

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
16. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Granadiersky pochod, známy tiež ako granadírmarš alebo len granadír, je tradičné slovenské jedlo, ktoré pochádza z obdobia Rakúsko-Uhorska. Tento jednoduchý a ekonomický pokrm kombinuje cestoviny a zemiaky s cibuľou, poskytujúc výživnú a sýtu stravu. Ideálny pre rýchly obed alebo večeru, granadiersky pochod je obľúbený vďaka svojej jednoduchosti a výbornej chuti.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Základné ingrediencie:
    • 400 g zemiakov, uvarených a nakrájaných na kocky
    • 250 g cestovín, ako sú široké rezance alebo spirály
  • Na ochutenie:
    • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
    • 100 g slaniny alebo klobásy, nakrájanej na kocky (voliteľné)
    • 2 PL oleja
    • Soľ a čierne korenie podľa chuti
    • 1 ČL mletej červenej papriky (voliteľné)

Postup

  1. Príprava surovín: Uvarte zemiaky v osolenej vode do mäkka, scedíte a nechajte vychladnúť. Potom ich nakrájajte na kocky. Paralelne uvaríte cestoviny podľa návodu na obale, tiež ich scedíte a opláchnite studenou vodou, aby sa nelepili.
  2. Smaženie a dokončenie: Na panvici rozohrejte olej a pridajte slaninu alebo klobásu. Smažte, kým nezačne byť krehká. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nebude sklovitá a zlatistá. Pridajte uvarené zemiaky a cestoviny, osolte, okoreňte a pridajte mletú papriku, ak používate. Všetko spolu dobre premiešajte a smažte pár minút, aby sa chutě pekne prepojili a pokrm získal krásnu zlatú farbu.

Podávajte horúce, ideálne s kyslou uhorkou alebo zeleninovým šalátom na boku. Granadiersky pochod je vynikajúci ako hlavné jedlo alebo ako sýty občerstvenie počas dňa, a je obzvlášť obľúbený pre svoju jednoduchosť a výbornú chuť.

★★★★★ (4.5/5 z 59 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909