Opitý Izidor je legendárny zákusok, ktorý si našiel miesto na našich sviatočných stoloch, ale aj pri bežných oslavách. Jeho kombinácia orechov, piškót a rumu vytvára neodolateľnú symfóniu chutí. Tento jednoduchý recept vás presvedčí, že pripraviť lahodný dezert nemusí byť vôbec zložité. Nasledujte náš návod a ohromte svoju rodinu či priateľov domácim sladkým dielom!
Ingrediencie na dokonalý Opitý Izidor
Na prípravu cesta budete potrebovať:
- 4 vajcia
- 150 g kryštálového cukru
- 100 g polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Na krém si pripravte:
- 250 g masla (mäkkého)
- 200 g práškového cukru
- 100 g mletých orechov
- 3 lyžice rumu
Na polevu:
- 100 g horkej čokolády
- 50 g masla
Ako na jednoduchý Opitý Izidor
- Príprava cesta:
Začnite predohriatím rúry na 180 °C. Vo väčšej miske vyšľahajte vajcia s cukrom do nadýchanej peny. Postupne pridajte múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Cesto vlejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte približne 15 minút. - Príprava krému:
Medzitým si pripravte krém. Zmiešajte maslo, práškový cukor a mleté orechy. Pridajte rum, aby krém získal tú pravú „opitú“ chuť. Hotový krém nechajte chvíľu odpočívať. - Skladanie zákusku:
Upečené cesto nechajte vychladnúť. Potom ho rovnomerne potrite pripraveným krémom. Na záver pripravte polevu. - Poleva:
Roztopte čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli. Krémový povrch dezertu polejte polevou a nechajte ju stuhnúť. Dezert vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby sa chute prepojili.
Dokonalý dezert, ktorý nesklame
Opitý Izidor je ideálny pre každého, kto hľadá jednoduchý a chutný dezert s nádychom elegancie. Rumová aróma a jemné oriešky zaručia, že sa k tomuto receptu budete radi vracať. Urobte si radosť a prekvapte blízkych týmto výnimočným zákuskom – jeho príprava je jednoduchšia, než sa zdá!