LIFEZONE.sk
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
  • Celebrity
  • Entertainment
  • Beauty
  • Culture
  • Fashion
  • Living
    • All
    • Health
    • Travel

    This Year’s Go-To Tropical Vacation Spot Is Baha Mar in the Bahamas

    These Gucci Baroque Sets Are the Ultimate Spring Head-Turners

    Travis Scott Is the Latest Person to Ride the Baggy Cargo Pants Wave

    How to Avoid Avengers:Endgame Spoilers Online

    So This Is ‚Ginger Beer Co‘ Beer and It’s Brewed With Sweet Orange

    10 Shoes to Wear if You Love Walking and Hate Being Uncomfy

    Trending Tags

    • Game of Thrones
    • Avengers:Endgame
    • Billboard
    • Holliwood
    • Music
SUBSCRIBE
No Result
View All Result
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Krúpová polievka, sýta a zdravá voľba pre chladné dni

by Redakcia LIFEZONE.sk
16. apríla 2024
Reading Time: 2 mins read
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Krúpová polievka je tradičné jedlo mnohých európskych kuchýň, obľúbené pre svoju sýtosť a schopnosť zahriať v chladnom počasí. Táto jednoduchá, ale výživná polievka kombinuje krúpy s bohatým vývarom, zeleninou a korením, čím vytvára ideálny pokrm pre rodinné obedy alebo večere. Krúpy, známe aj ako jačmenné zrná, sú vynikajúcim zdrojom vlákniny a majú priaznivý vplyv na trávenie.

Ingrediencie

  • Základné suroviny:
    • 150 g jačmenných krúp
    • 1,5 l kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • Zelenina:
    • 2 stredné mrkvy, nakrájané na kolieska
    • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
    • 2 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
    • 1 petržlen, nakrájaný
  • Korenie:
    • 1 bobkový list
    • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Ostatné:
    • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
    • 2 PL oleja na opraženie

Postup

  1. Príprava krúp a základu polievky: Krúpy dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou. V hrnci na stredne silnom ohni zohrejte olej a opražte na ňom nakrájanú cibuľu až kým nebude sklovitá. Pridajte cesnak a opražte ešte krátke okamihy, aby sa uvoľnili arómy.
  2. Varenie polievky: Do hrnca pridajte krúpy, všetku nakrájanú zeleninu (mrkva, zemiaky, petržlen) a zalejte vývarom. Pridajte bobkový list, soľ a čierne korenie. Všetko premiešajte a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku pomaly variť pod pokrievkou asi 40 minút, alebo kým krúpy a zelenina nie sú mäkké.

Podávajte teplú, ozdobenú čerstvým petržlenom alebo pažítkou. Táto jednoduchá krúpová polievka je nielen výživná, ale aj veľmi chutná, a stane sa rýchlo obľúbenou vo vašej domácnosti, obzvlášť počas zimných mesiacov.

RELATED STORIES

Recept

Najlepšia čerešňová bublanina, jednoduchý a rýchly recept, ktorý zvládne každý

Recept

Jahodové kura, kuracie prsia s jahodovou omáčkou

About Us

We bring you the best Premium WordPress Themes that perfect for news, magazine, personal blog, etc. Check our landing page for details.

Learn more

Recent Stories

  • Rubicon Festival tento rok nebude: Organizátori s poľutovaním oznámili zrušenie podujatia
  • Ako sa finančne pripraviť na koniec leta a začiatok školy aby ste zvládli september bez stresu a nečakaných výdavkov

Categories

  • Aktuálne správy
  • Beauty
  • Celebrity
  • Cestovanie
  • Culture
  • Domácnosť a bývanie
  • Entertainment
  • Fashion
  • Health
  • Hobby
  • Kariéra
  • Kuchyňa
  • Kultúra
  • Living
  • Móda a krása
  • music ZONE
  • Rodina a vzťahy
  • Technológie
  • Titulka
  • Travel
  • WordPress kurzy zdarma
  • Zdravie

Follow Us

Facebook Twitter Instagram

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
  • Landing Page
  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us