LIFEZONE.sk
piatok, 13 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Kyslá fazuľová polievka, tradičný recept na zdravú a sýtu polievku

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
15. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Kyslá fazuľová polievka je vynikajúcim príkladom jednoduchého, ale výživného jedla, ktoré dokáže zahriať a zasýtiť. Táto polievka, ktorá sa tradične pripravuje v mnohých európskych krajinách, kombinuje bohaté arómy fazule s osviežujúcou kyslosťou, čo je ideálne pre chladné dni. Bohatá na proteíny a vlákninu, je to skvelá voľba pre vegetariánov aj pre tých, ktorí hľadajú zdravé možnosti v svojom jedálničku.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 250 g sušenej bielej fazule, namočenej cez noc
  • 2 veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 veľká mrkva, olúpaná a nakrájaná na kolieska
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 ČL majoránky
  • 2 PL octu alebo podľa chuti
  • 1,5 l zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 2 PL rastlinného oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Príprava základu: V hrnci na strednom ohni rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Opražte, kým nie je cibuľa sklovitá. Pridajte cesnak a paradajkový pretlak, opražte ešte asi minútu. Potom pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu a dobre premiešajte.
  2. Varenie polievky: Do hrnca pridajte namočenú fazuľu spolu so všetkou vodou, v ktorej bola namočená. Zalejte vývarom a pridajte majoránku. Priveďte k varu, potom znížte teplotu a nechajte polievku pomaly variť pod pokrievkou približne 1 hodinu alebo kým fazuľa nie je úplne mäkká. Počas varenia môžete podľa potreby doliať vodu.
  3. Dochutenie polievky: Keď sú fazuľa a zelenina mäkké, dochuťte polievku octom, soľou a čiernym korením. Nechajte ešte chvíľu prevrieť, aby sa chute spojili.

Podávajte teplú, s čerstvým chlebom alebo kyslou smotanou na vrchu pre extra krémovosť. Táto kyslá fazuľová polievka je nielen zdravá, ale aj neuveriteľne chutná a sýta, ideálna pre každého, kto hľadá útechu v miske teplej polievky.

★★★★☆ (4.2/5 z 29 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

Hudba bez bariér opäť spojí umenie a pomoc – charitatívny koncert privíta aj Evu Burešovú

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909