LIFEZONE.sk
piatok, 13 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Objavte jedinečnú pivnú polievku s chlebom, recept plný chutí a tradície

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
14. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Pivná polievka s chlebom je tradičným receptom, ktorý sa teší obľube v mnohých európskych krajinách, najmä v Nemecku a Poľsku. Tento netradičný pokrm kombinuje bohaté chute piva s hrejivým komfortom starého chleba, čo vytvára sýtu a zasýtiacu polievku. Ideálna na chladné večery, pivná polievka je nielen chutná, ale aj útulná, a ponúka zaujímavý spôsob, ako využiť zostatky pečiva.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 500 ml svetlého piva
  • 4-5 plátkov starého chleba, nakrájaného na kocky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
  • 500 ml hovädzieho alebo zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g strúhaného syra (napríklad Gruyère alebo čedar)
  • 2 PL masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Na ozdobu: nasekaná petržlenová vňať alebo pažítka

Postup

  1. Príprava základu: V hrnci na strednej teplote roztopíte maslo a pridáte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte, kým cibuľa nezačne byť zlatistá a mäkká. Toto poskytne polievke bohatý základ.
  2. Príprava polievky: Pridajte plátky chleba a dobre ich premiešajte s cibuľou, aby sa chleb nasýtil maslom a chutiami. Zalejte pivom a vývarom, privediete k varu. Znížte teplotu a nechajte polievku pomaly variť asi 20 minút. Chleba by mal byť úplne rozmočený a polievka by mala začať zahusťovať.
  3. Dokončenie polievky: Do polievky pridajte smotanu a strúhaný syr, nechajte syr roztopiť a polievku poriadne premiešajte. Dochutíte soľou a čiernym korením. Varte ešte pár minút, kým polievka nie je hladká a krémová.

Podávajte horúcu, ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Táto pivná polievka s chlebom je perfektným spojením jednoduchosti a tradície, ponúka hlboké a potešujúce chute, ktoré uspokoja každého milovníka dobrého jedla. Dobrú chuť!

★★★★★ (4.8/5 z 51 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909