Táto bublanina s ananásom a karamelom je perfektným spojením tropického ovocia a sladkého karamelu, ktoré dodávajú koláču jedinečnú chuť a textúru. Ideálny dezert pre milovníkov ovocných a sladkých kombinácií, tento koláč je skvelou voľbou pre rodinné oslavy alebo ako potešenie pre nečakaných hostí.
Ingrediencie
- 1 konzerva ananásu v šťave (asi 500 g)
- 200 g karamelového toppingu alebo hotového karamelu
- 250 g polohrubej múky
- 200 g cukru
- 150 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 4 veľké vajcia
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- štipka soli
Postup
- Príprava ananásu: Ananás scedíte a nechajte dobre odkvapkať. Ananás nakrájajte na menšie kúsky. Ak používate čerstvý ananás, odstráňte šupku a tvrdý stred a tiež nakrájajte na kúsky.
- Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Nakoniec pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte pripravené kúsky ananásu. Karamel rovnomerne rozlejte po vrchu ananásu. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–45 minút, kým koláč nebude zlatistý a pevný na dotyk.
- Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho môžete posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť ďalšími karamelovými líčkami. Bublanina s ananásom a karamelom je vynikajúca teplá aj studená, perfektná pre sladké chvíle.
Tento recept na bublaninu s ananásom a karamelom je skutočným potešením pre zmysly, ponúka nezvyčajnú kombináciu chutí, ktorá zaujme každého gurmána.