LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Objavte recept na jedinečnú bublaninu s figami a medom, dezert plný chutí

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
15. apríla 2024
Recept

Recept

Bublanina s figami a medom je bohatý, sladký koláč, ktorý vyniká kombináciou sladkosti zrelých fig a prirodzenej sladkosti medu. Tento dezert je ideálny pre jesenné a zimné mesiace, kedy sa môžete zahriať neodolateľnými chuťami, ktoré tento koláč ponúka.

Ingrediencie

  • 300 g čerstvých fig, nakrájaných na štvrtiny
  • 100 ml medu
  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli

Postup

  1. Príprava fig a medu: Fígy umyte a nakrájajte na štvrtiny. V miske zľahka premiešajte fígy s medom, aby sa pokryli a získali dodatočnú sladkosť a lesk.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Potom pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte pripravené fígy s medom. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–45 minút, kým bublanina nebude zlatistá a pevná na dotyk.
  4. Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho posypte práškovým cukrom a podávajte. Bublanina s figami a medom je vynikajúca teplá aj studená a je skvelým spôsobom, ako zvýrazniť chutné sezónne ovocie.

Tento recept na bublaninu s figami a medom ponúka sladké potešenie, ktoré osloví každého milovníka ovocných dezertov.

★★★★★ (4.5/5 z 39 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
Tags: Bublanina S FigamiChuťový DezertDezert S FígamiDezert S OvocímJedinečná BublaninaJesenný DezertMedom A MúkouRecept Na BublaninuSladký KoláčVynikajúce Dezert

Ďalšie články

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

V marci prekročil počet hotelových hostí na Slovensku hranicu 400-tisíc

Ukrajinské špeciálne sily zničili ruský raketový systém zem-vzduch Buk-M3

Na Ukrajine západne od Dnepra by mohli byť britské, francúzske, nemecké a poľské sily, povedal Trumpov splnomocnenec

Zelenskyj prezradil, o čom sa chystá rozprávať s Putinom

Na rokovaniach o Ukrajine v Turecku bude americký minister zahraničia Marco Rubio

  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909