LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Objavte recept na neodolateľnú bublaninu s višňami a čokoládovými kúskami

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
15. apríla 2024
Recept

Recept

Tento recept na bublaninu kombinuje kyslosť višní a bohatú chuť čokolády, čím vytvára lahodný kontrast v tradičnom českom a slovenskom koláči. Výsledkom je vláčny a chuťovo pestrý dezert, ktorý je ideálny ako sladké potešenie k popoludňajšej káve alebo ako lahôdka na rodinné oslavy. Čokoládové kúsky rozpustené v ceste dodávajú každému sústu extra rozkoš.

Ingrediencie

  • 300 g čerstvých alebo mrazených višní
  • 100 g tmavej čokolády, nasekanej na malé kúsky
  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli

Postup

  1. Príprava višní a čokolády: Ak používate čerstvé višne, odkôstkujte ich a nechajte odkvapkať. Pri mrazených višniach ich nechajte čiastočne rozmraziť a scediť. Nasekanú čokoládu pripravte na pridanie do cesta.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Potom pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Do cesta vmiešajte nasekanú čokoládu.
  3. Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte pripravené višne. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–45 minút, kým koláč nebude pevný a zlatistý na povrchu.
  4. Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho posypte práškovým cukrom. Bublanina s višňami a čokoládovými kúskami je vynikajúca teplá aj studená.

Tento recept na bublaninu s višňami a čokoládovými kúskami prináša do každej domácnosti sladký zážitok, ktorý sa rýchlo stane obľúbeným.

★★★★★ (4.8/5 z 37 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
Tags: Bublanina S VišňamiČeský A Slovenský KoláčČokoládové KúskyDezert S VišňamiLahôdka Na OslavyNeodolateľná BublaninaRecept Na BublaninuSladké PotešenieTradičný KoláčVišne A Čokoláda

Ďalšie články

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

Kampaň Staň sa policajtom prilákala 3 200 uchádzačov, ministerstvo vnútra to vníma ako veľký úspech

Slovenské protifašistické hnutie vyzýva na postavenie sôch generálom Golianovi a Viestovi

Fico šancu na spoločenský zmier zadupal do zeme, Šimečka napísal premiérovi otvorený list

Tragický koniec pátrania: Telo nezvestnej turistky našli v katastri obce Malá Lodina – FOTO

Poslanec Ferenčák bol opätovne prijatý do Strany európskych socialistov

  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909