LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Objavte recept na úchvatnú bublaninu s morušami a čokoládovou polevou

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
15. apríla 2024
Recept

Recept

Bublanina s morušami a čokoládovou polevou je delikátny dezert, ktorý skvele spája sladkú a jemnú chuť moruš s bohatou čokoládovou polevou. Tento koláč je ideálny na slávnostné príležitosti alebo ako lahôdka na zvýšenie radosti počas bežných dní. Moruše, známe svojimi antioxidantmi, dodávajú tomuto dezertu nielen jedinečnú chuť, ale aj atraktívny vzhľad.

Ingrediencie

  • 300 g čerstvých moruš
  • 200 g tmavej čokolády na varenie
  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 3 veľké vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli

Postup

  1. Príprava moruš: Moruše opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ich dobre odkvapkať. Vyberte pevné a zdravé plody pre najlepšiu chuť a vzhľad koláča.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, stále miešajte. Potom postupne pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte moruše. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–45 minút, kým koláč nebude zlatistý a pevný na dotyk.
  4. Príprava čokoládovej polevy: Medzitým si v menšom hrnci na miernom ohni roztopite tmavú čokoládu s trochou mlieka alebo smotany, kým nevznikne hladká poleva.
  5. Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho rovnomerne polejte pripravenou čokoládovou polevou. Bublanina s morušami a čokoládovou polevou je vynikajúca teplá aj studená.

Tento recept na bublaninu s morušami a čokoládovou polevou je skvelým spôsobom, ako prekvapiť rodinu a priateľov nečakaným a luxusným dezertom, ktorý je zároveň jednoduchý na prípravu.

★★★★★ (4.6/5 z 48 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
Tags: Božský KoláčDelikátny DezertJemná ChuťLahôdka Na Zvýšenie RadostiMoruše A Čokoládová PolevaRecept Na BublaninuSladká ChuťSlávnostné PríležitostiÚchvatná Bublanina

Ďalšie články

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

Kampaň Staň sa policajtom prilákala 3 200 uchádzačov, ministerstvo vnútra to vníma ako veľký úspech

Slovenské protifašistické hnutie vyzýva na postavenie sôch generálom Golianovi a Viestovi

Fico šancu na spoločenský zmier zadupal do zeme, Šimečka napísal premiérovi otvorený list

Tragický koniec pátrania: Telo nezvestnej turistky našli v katastri obce Malá Lodina – FOTO

Poslanec Ferenčák bol opätovne prijatý do Strany európskych socialistov

  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909