• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
utorok, 1 júla, 2025
No Result
View All Result
LIFEZONE.sk
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Pečené bravčové rebierka, recept na chutné a šťavnaté mäso

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
16. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Pečené bravčové rebierka sú srdcom mnohých barbecue a rodinných stretnutí. Tento recept poskytuje jednoduchý spôsob, ako pripraviť rebierka tak, aby boli vonku krásne karamelizované a vnútri nekonečne šťavnaté. Použitím správnej kombinácie korenín a dlhým pomalým pečením v rúre dosiahnete rebierka, ktoré sa takmer rozpadajú a majú bohatý, hlboký chuťový profil. Pripravte sa na chválu od rodiny a priateľov, keď tieto rebierka predložíte na stôl.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Bravčové rebierka:
    • 1 kg bravčových rebierok
  • Marináda:
    • 2 PL olivového oleja
    • 4 PL hnedého cukru
    • 1 PL mletej papriky
    • 1 PL cesnakového prášku
    • 1 ČL soli
    • 1 ČL čierneho korenia
    • 1 ČL sušenej horčice
    • 1/2 ČL cayenne korenia (voliteľné pre pikantnosť)
  • Na glazúru:
    • 1/2 šálky barbecue omáčky (podľa výberu)

Postup

  1. Príprava a marinovanie rebierok: Najskôr rebierka dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami. Odstráňte akúkoľvek prebytočnú tukovú vrstvu a membránu na zadnej strane kostí. V malej miske zmiešajte všetky suroviny na marinádu, aby ste vytvorili pastu. Touto zmesou rovnomerne natrite rebierka zo všetkých strán. Rebierka nechajte marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu, ideálne cez noc, aby sa chute dobre prepojili.
  2. Pečenie rebierok: Predhrejte rúru na 150°C. Rebierka umiestnite na plech vystlaný alobalom alebo pečiacim papierom a zakryte ich ďalším kusom alobalu, aby ste vytvorili tesný balíček. Pečte v rúre približne 2 až 3 hodiny, alebo kým mäso nebude pri prerezaní ľahko oddeľovať od kosti. Po upečení rebierka vyberte z rúry, odstráňte vrchný alobal a potrite ich barbecue omáčkou. Pečte odkryté ešte 10-15 minút pri teplote 200°C, aby sa glazúra pekne zapekla a získala lesklý vzhľad.

Podávajte teplé pečené bravčové rebierka s ďalšou porciou barbecue omáčky na strane, čerstvým coleslaw šalátom alebo grilovanou zeleninou. Tento pokrm je ideálny na príjemné letné večery alebo ako súčasť veľkého rodinného obeda.

★★★★★ (4.5/5 z 29 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Ovocná bublanina ako od babičky: Vôňa detstva, ktorá vám rozžiari deň

Kuchyňa

Domáca levanduľová limonáda: Osvieženie, ktoré pohladí chuť aj dušu

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Ovocná bublanina ako od babičky: Vôňa detstva, ktorá vám rozžiari deň

Niet krajšieho okamihu, než keď sa celým domom šíri vôňa, ktorá v nás vyvoláva spomienky na detstvo, prázdniny u babičky...

Read moreDetails

Dovolenkový rozpočet ako kľúč k slobode a radosti z cestovania

Domáca levanduľová limonáda: Osvieženie, ktoré pohladí chuť aj dušu

Dáma z Montparnassu: Príbeh Simone de Beauvoir, ktorý otriasol Parížom aj svetom

Táto kniha vás môže zachrániť: Prečo by ste mali spoznať rady najpopulárnejšieho chirurga na TikToku

Spev zlomeného mesiaca je krvavá jazda, ktorá vám zlomí srdce a už ho nikdy nedá dokopy

Prechádzka v parku, ktorá vás zmení navždy

Na čo nezabudnúť pri príprave auta na cestu na dovolenku?

Na čo sa zamerať pri výbere vhodného kancelárskeho stola?

Základné princípy a aspekty bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

REKLAMA

Beats for Love: Najväčší tanečný festival strednej Európy prináša svetové show a nový vesmír zážitkov

Titanic očaril Slovákov: Originálne artefakty, príbehy pasažierov a zážitok, ktorý vás prenesie v čase

Lestival 2025 v Dolnej Krupej: Rozprávkový festival plný fantázie, hudby a dobrodružstiev

Lucie štartuje novú éru: Nový spevák, nové skladby a veľké plány

Letné outfity pre ženy nad 30: Štýl, v ktorom sa budete cítiť skvele

Letné čítanie pre deti plné záhad, jednorožcov a mimozemšťanov

Unikátny zážitok: Výstava Titanic v Bratislave vás vezme priamo na palubu legendy

Rock pod Kameňom mení domov: Prichádza najväčší ročník v histórii

Samozber jahôd na Slovensku v roku 2025: Kde a kedy si môžete nazbierať čerstvé jahody?

Google Discover prichádza na počítače: Nová éra objavovania obsahu sa rozbieha

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909