Preskočiť na obsah

Recept na bublaninu s figami a orechovou polevou, luxusný dezert plný chutí

Bublanina s figami a orechovou polevou je dezert, ktorý spája bohaté chutné figy s výraznou orechovou polevou. Tento koláč je ideálny na jesenné obdobie, keď sú figy v sezóne, a predstavuje dokonalú kombináciu sladkosti s orieškovou hĺbkou. Je to vynikajúci spôsob, ako ohromiť hostí na každej oslave alebo rodinnom stretnutí.

Ingrediencie

  • 300 g čerstvých fig, nakrájaných na štvrtiny
  • 100 g vlašských orechov, nasekaných
  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli

Postup

  1. Príprava fig a orechov: Figy umyte a nakrájajte na štvrtiny. Orechy jemne nasekajte na menšie kúsky.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, stále miešajte. Potom postupne pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte nakrájané figy a posypte nasekanými orechami. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35-45 minút, kým koláč nebude zlatistý a pevný na dotyk.
  4. Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho polejte orechovou polevou, ktorú pripravíte zmiešaním rozpusteného masla, cukru a mletých orechov do hladka. Bublanina s figami a orechovou polevou je vynikajúca teplá aj studená.

Tento recept na bublaninu s figami a orechovou polevou je skutočne výnimočný dezert, ktorý ponúka nezvyčajnú a pôsobivú kombináciu chutí, ideálnu na akúkoľvek špeciálnu príležitosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *