LIFEZONE.sk
nedeľa, 15 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Recept na bublaninu s orechami a medovou polevou, chutný dezert pre všetky príležitosti

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
15. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Bublanina s orechami a medovou polevou je bohatý a chutný koláč, ktorý je ideálny na zahriatie počas chladných dní alebo ako sladký vrchol rodinných stretnutí. Oriešky pridávajú koláču výživný nádych a textúru, zatiaľ čo medová poleva zjemňuje chuť s príjemnou sladkosťou. Tento koláč je ľahko pripraviteľný a zaručene zaujme každého, kto si ho vychutná.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 200 g mletých orechov (vlašské alebo lieskové)
  • 100 ml medu
  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli

Postup

  1. Príprava orechov a medu: Orechy zomlieť na hrubší prášok. Med zahrejte v mikrovlnnej rúre alebo na sporáku, aby sa stal tekutejším a ľahšie sa s ním pracovalo.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Potom postupne pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, štipkou soli a mletými orechami. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35-45 minút, kým koláč nebude zlatistý a pevný na dotyk.
  4. Príprava medovej polevy: Zatiaľ čo je koláč ešte teplý, rovnomerne ho polejte zahriatym medom. Nechajte med prenikať do koláča a polevu stuhnúť.
  5. Podávanie: Nechajte koláč úplne vychladnúť, potom ho posypte práškovým cukrom, ak je to žiaduce. Bublanina s orechami a medovou polevou je vynikajúca teplá aj studená.

Tento recept na bublaninu s orechami a medovou polevou je perfektným riešením pre každého, kto hľadá bohatý a zároveň sladký dezert, ktorý osvieži každú príležitosť.

★★★★★ (4.8/5 z 20 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909