LIFEZONE.sk LOGO
Aktuálne správy
streda, 19 novembra, 2025
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Recept na exotický hurmikaki džem, sladká delikatesa z persimonu

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
15. apríla 2024 21:21
Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri

Hurmikaki, známy aj ako persimon alebo kaki, je ovocie, ktoré sa vyznačuje svojou jasnou oranžovou farbou a sladkou, mierne maslovou chuťou. Džem z hurmikaki je vynikajúcim spôsobom, ako si užiť túto exotickú chuť počas celého roka. Je ideálny na rozotieranie na toast, ako prísada do jogurtov alebo ako špeciálny doplnok k syrom. Tento džem má jemnú textúru a bohatú chuť, ktorá poteší každého milovníka ovocných delikates.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 1 kg zrelého hurmikaki, olúpaného a nakrájaného na kúsky
  • 500 g kryštálového cukru
  • Šťava z 1 veľkého citróna

Postup

  1. Príprava hurmikaki: Olúpte hurmikaki a odstráňte všetky semená. Nakrájajte ovocie na malé kúsky. Pre hladší džem môžete ovocie rozdrviť alebo rozmixovať na kašu.
  2. Varenie džemu: V hrnci zmiešajte nakrájané hurmikaki, cukor a citrónovú šťavu. Nechajte zmes asi 10 minút odstáť, aby hurmikaki pustilo šťavu a cukor sa začal rozpúšťať. Potom zohrejte zmes na strednej teplote, priveďte k varu a varíte na miernom ohni približne 30-40 minút, alebo kým džem nezahustne. Počas varenia pravidelne miešajte a odstraňujte penu z povrchu.
  3. Sterilizácia pohárov: Kým sa džem varí, sterilizujte poháre vyvarením vo vode alebo zahriatím v rúre na 100°C po dobu 10 minút.
  4. Plnenie pohárov: Horúci džem ihneď naplňte do sterilizovaných pohárov. Naplňte poháre takmer po okraj, utrite okraje, uzavrite viečkami, otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.

Tento domáci hurmikaki džem je luxusnou pochúťkou, ktorá obohatí vaše gurmánske zážitky. Jeho jedinečná chuť a krémová textúra robia z neho výnimočný doplnok k mnohým jedlám alebo jednoducho ako sladký luxus pri raňajkách.

Zdielať na FacebookuZdielať na Twitteri
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Ďalšie články

Štyri malé sklenené fľaštičky naplnené čerstvým zázvorovým ginger shotom so žltou farbou, položené na drevenom stole s citrónom, zázvorom a kurkumou v pozadí.
Kuchyňa

Domáce „ginger shots“ a imunitné elixíry na zimné obdobie

18. novembra 2025
Marshmallow duchovia obalení v bielej čokoláde s čiernymi očami, napichnutí na paličkách a naaranžovaní na drevenom stole.
Kuchyňa

Marshmallow duchovia v bielej čokoláde: Jednoduchý a roztomilý halloweensky dezert

29. októbra 2025
Orechové cookies zdobené bielou čokoládou v tvare pavúčej siete, naaranžované na tmavom drevenom povrchu.
Kuchyňa

Halloween orechové cookies s pavúčou sieťou z bielej čokolády: Krehké a voňavé

29. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare prstov s mandľovými nechtami, ozdobené malinovým džemom pripomínajúcim krv, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Halloweenske prsty: Maslové sušienky s mandľovými nechtami a krvavým džemom

29. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s bielkovým krémom v tvare duchov a čokoládovými očkami, naaranžované na drevenom stole s malou tekvicou a pavúkom v pozadí.
Kuchyňa

Halloween cupcakes s duchmi: Čokoládové mafiny s bielkovým krémom

28. októbra 2025
Maslové sušienky v tvare lebky s vytlačenými detailmi očí a zubov, naaranžované na tmavom drevenom stole.
Kuchyňa

Strašidelné lebkové sušienky: Jednoduché maslové keksíky na Halloween

28. októbra 2025
Čokoládové cupcakes s maslovým krémom, preliate červeným malinovým džemom pripomínajúcim krv, ozdobené realistickými cukrovými očami, naaranžované s tekvicou a pavúkom.
Kuchyňa

Strašidelné cupcakes s očami: Čokoládové muffiny s malinovou krvou

28. októbra 2025
Tekvicový cheesecake s čokoládovou pavučinou na vrchu, položený na hnedý tanier, s dekoráciami pavúkov, duchov a malej tekvice v pozadí.
Kuchyňa

Helloween tekvicový cheesecake: Jemný, krémový a ideálny na jeseň

27. októbra 2025
Halloweenske čokoládové brownies ozdobené duchom, pavučinou, nápisom RIP a cukrovými očami, podávané na papieri s mini tekvičkami v pozadí.
Kuchyňa

Halloween Brownies: Strašidelne dobré a čokoládovo vláčne

27. októbra 2025
Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu
Kuchyňa

Hokkaido lasagne: Jesenná verzia obľúbeného pokrmu

15. októbra 2025
Portrét speváčky Márie Čírovej pri zrkadle s jemným líčením a elegantnými vlnami.
Hudba

Mária Čírová predstavuje svoju autorskú vôňu AMARI a štartuje najväčšie Vianočné turné

17. novembra 2025
Návštevníci sa ponárajú do digitálnej rekonštrukcie Tutanchamonovej hrobky počas imerznej výstavy v Bratislave.
Kultúra

Presne pred 103 rokmi objavili Tutanchamonovu hrobku: Poklady faraóna môžete vidieť aj na Slovensku

5. novembra 2025
Skupina INEKAFE v ateliéri počas fotenia, členovia kapely pózujú v uvoľnenej atmosfére v čiernobielom prevedení.
Hudba

INEKAFE dojímajú novinkou Keď odchádza niekto. Vratko Rohoň venoval skladbu svojim starým rodičom

31. októbra 2025
Obálky kníh novembra – Emočný tréning, Alchemised, Cesta šamana, Vianoce na zamatových labkách a H od Bernarda Miniera na jesennom pozadí.
Titulka

Najlepšie knihy novembra: Príbehy, ktoré vás zmenia, rozosmejú aj dojmú

30. októbra 2025
Halloweenska dekorácia kostlivca v klobúku v osvetlenom parku Wonderland.
Kultúra

Zábavný park Wonderland sa mení na svet plný duchov, strašidiel a kúziel

30. októbra 2025
REKLAMA
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909
LIFEZONE.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt