Táto bublanina s aróniou a čokoládou kombinuje silné antioxidanty z arónie s bohatými chutiami tmavej čokolády, čím vytvára nielen chutný, ale aj zdravý dezert. Ideálna na potešenie bez výčitiek, tento koláč je perfektný pre každého, kto si chce pochutnať a zároveň si urobiť niečo dobré pre svoje zdravie.
Ingrediencie
- 200 g arónií (čerstvých alebo mrazených)
- 100 g tmavej čokolády, nasekanej na kúsky
- 250 g hladkej múky
- 180 g cukru
- 150 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 3 veľké vajcia
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- štipka soli
Postup
- Príprava arónií a čokolády: Arónie, ak sú mrazené, nechajte rozmraziť a odkvapkať. Čerstvé arónie opláchnite pod tečúcou vodou. Čokoládu nasekajte na menšie kúsky.
- Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, stále miešajte. Potom postupne pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte arónie a posypte nasekanou čokoládou. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40–50 minút, kým koláč nebude zlatistý a pevný na dotyk.
- Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho posypte práškovým cukrom. Bublanina s aróniou a čokoládou je vynikajúca teplá aj studená, ideálna pre zdravé pochúťky.
Tento recept na bublaninu s aróniou a čokoládou je fantastickým spôsobom, ako si vychutnať sladké chvíle bez pocitu viny, vďaka pridaným zdravotným benefitom arónie.